Bereidingswijze
-Snij de bloemkool in stukjes en houd apart.
-Verwarm de oven voor op 220 °C.
-Meng de maïzena broodkruimels en de rest van de ingrediënten tot een beslag. Laat het beslag 10 seconden staan om in te dikken als het niet dik is. De maïzena blijft het beslag dikker maken, dus zodra het een goede niet te waterige consistentie heeft, begin je de bloemkool in het beslag te dopen, tik je erop om het overtollige beslag te laten vallen en leg je het op een met bakpapier beklede bakplaat. Als het beslag tijdens het werken te dik wordt, voeg dan een theelepel of meer water toe en meng en ga verder.
-Bak 30 minuten of langer tot de roosjes gaar zijn. Controleer met een tandenstoker/mes
Maak ondertussen de saus :
- Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode pepers en peperkorrels toe en kook tot de rode pepers geurig zijn, maar niet overdreven bruin, anders begint iemand te niezen. (Breek voor meer warmte een paar pepers doormidden en voeg ze toe aan de koekenpan.)
-Voeg de noten toe en mix een paar seconden.
-Voeg de gember, knoflook toe, zet het vuur laag tot medium laag en blijf koken tot de knoflook goudbruin is. 4 tot 5 minuten. Roer af en toe.
-Voeg de lente-uitjes toe, en 2 tot 3 eetlepels fijngehakte groene paprika's of andere groenten als je ze gebruikt en meng. Verhoog het vuur tot medium. Bak een minuutje.
-Meng de ingrediënten voor de saus in een kom en voeg toe aan de koekenpan. Blijf koken tot de saus kookt en iets dikker wordt. 2 minuten. Proef en pas voorzichtig zout, zoet en kruidig aan. Als de saus niet heet genoeg is, breek dan een paar chilipepers open of voeg naar smaak rode pepervlokken toe en meng.
-Schik de gebakken bloemkool in een ondiepe kom in één laag. Als u klaar bent om te serveren, besprenkelt u de saus over elke roos.
- Om te serveren met rijst/gekookte granen, verdubbel de sausmix en breng aan de kook om te verdikken, gooi de bloemkool erdoor en serveer onmiddellijk met rijst.
-Verwarm de oven voor op 220 °C.
-Meng de maïzena broodkruimels en de rest van de ingrediënten tot een beslag. Laat het beslag 10 seconden staan om in te dikken als het niet dik is. De maïzena blijft het beslag dikker maken, dus zodra het een goede niet te waterige consistentie heeft, begin je de bloemkool in het beslag te dopen, tik je erop om het overtollige beslag te laten vallen en leg je het op een met bakpapier beklede bakplaat. Als het beslag tijdens het werken te dik wordt, voeg dan een theelepel of meer water toe en meng en ga verder.
-Bak 30 minuten of langer tot de roosjes gaar zijn. Controleer met een tandenstoker/mes
Maak ondertussen de saus :
- Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode pepers en peperkorrels toe en kook tot de rode pepers geurig zijn, maar niet overdreven bruin, anders begint iemand te niezen. (Breek voor meer warmte een paar pepers doormidden en voeg ze toe aan de koekenpan.)
-Voeg de noten toe en mix een paar seconden.
-Voeg de gember, knoflook toe, zet het vuur laag tot medium laag en blijf koken tot de knoflook goudbruin is. 4 tot 5 minuten. Roer af en toe.
-Voeg de lente-uitjes toe, en 2 tot 3 eetlepels fijngehakte groene paprika's of andere groenten als je ze gebruikt en meng. Verhoog het vuur tot medium. Bak een minuutje.
-Meng de ingrediënten voor de saus in een kom en voeg toe aan de koekenpan. Blijf koken tot de saus kookt en iets dikker wordt. 2 minuten. Proef en pas voorzichtig zout, zoet en kruidig aan. Als de saus niet heet genoeg is, breek dan een paar chilipepers open of voeg naar smaak rode pepervlokken toe en meng.
-Schik de gebakken bloemkool in een ondiepe kom in één laag. Als u klaar bent om te serveren, besprenkelt u de saus over elke roos.
- Om te serveren met rijst/gekookte granen, verdubbel de sausmix en breng aan de kook om te verdikken, gooi de bloemkool erdoor en serveer onmiddellijk met rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Krokante Kung Pao Bloemkool. Bloemkool gebakken en gegooid in pittige kung pao saus. Super pikant !!! Veganistisch recept. Kan glutenvrij zijn met glutenvrij paneermeel. Verdubbel de kung pao-saus voor grotere bloemkool of om over rijst te serveren.
Ingrediënten
Voor de gebakken knapperige bloemkool :
5 eetlepels maïszetmeel of ander zetmeel
6 eetlepels broodkruimels gebruik glutenvrije kruimels om gluten vrij
5 el of meer water
1/2 theelepel cayennepeper gebruik een 1/3 theelepel voor minder hitte
2 tl sojasaus
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel geroosterde sesamolie
1 theelepel olie
1 middelgrote bloemkool in roosjes gesneden
Voor de Kung Pao-saus:
1 theelepel olie
8 tot 10 gedroogde rode pepers chinese rode pepers, of arbol of cayennepeper, of gebruik california rood voor minder hitte
1/2 theelepel grof gemalen Sichuan-peperkorrels of gebruik een mix van grof gemalen zwarte peper en rode pepervlokken
2 tot 3 eetlepels gehakte cashewnoten of pinda's
4 tot 5 teentjes knoflook fijngehakt
2,5 cm gember fijngehakt
2 el bosui fijngehakt
Saus mix :
2,5 el sojasaus/tamari gebruik gecertificeerde glutenvrije saus om glutenvrij te serveren
1,5 tot 2 el rijstazijn
1 tl chinese rijstwijn optioneel
1 el suiker
6 cl + 2 el water gebruik meer voor meer saus
1 tl maizena
5 eetlepels maïszetmeel of ander zetmeel
6 eetlepels broodkruimels gebruik glutenvrije kruimels om gluten vrij
5 el of meer water
1/2 theelepel cayennepeper gebruik een 1/3 theelepel voor minder hitte
2 tl sojasaus
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel geroosterde sesamolie
1 theelepel olie
1 middelgrote bloemkool in roosjes gesneden
Voor de Kung Pao-saus:
1 theelepel olie
8 tot 10 gedroogde rode pepers chinese rode pepers, of arbol of cayennepeper, of gebruik california rood voor minder hitte
1/2 theelepel grof gemalen Sichuan-peperkorrels of gebruik een mix van grof gemalen zwarte peper en rode pepervlokken
2 tot 3 eetlepels gehakte cashewnoten of pinda's
4 tot 5 teentjes knoflook fijngehakt
2,5 cm gember fijngehakt
2 el bosui fijngehakt
Saus mix :
2,5 el sojasaus/tamari gebruik gecertificeerde glutenvrije saus om glutenvrij te serveren
1,5 tot 2 el rijstazijn
1 tl chinese rijstwijn optioneel
1 el suiker
6 cl + 2 el water gebruik meer voor meer saus
1 tl maizena
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494460
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Vegan Richa
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch