Bereidingswijze
-Rooster de (zelf gesneden) sneden brood lichtbruin.
-Wrijf één kant van het brood met een half teentje knoflook in en besprenkel ze met lekkere olijfolie.
-Snij de verse tonijn superklein (eerst in plakjes dan in blokjes) en vermeng het met fijn gesneden bieslook, de sjalot en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
-Blancheer de hopscheuten. Klein minuutje in kokend water en direct afkoelen onder stromend water of ijswater. -Leg de bruschetta en de tonijntartaar op een bord en doe de hopscheuten er overheen. Dan nog een beetje citroenzest erover
-Wrijf één kant van het brood met een half teentje knoflook in en besprenkel ze met lekkere olijfolie.
-Snij de verse tonijn superklein (eerst in plakjes dan in blokjes) en vermeng het met fijn gesneden bieslook, de sjalot en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
-Blancheer de hopscheuten. Klein minuutje in kokend water en direct afkoelen onder stromend water of ijswater. -Leg de bruschetta en de tonijntartaar op een bord en doe de hopscheuten er overheen. Dan nog een beetje citroenzest erover
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten
6 sneden “boerenbrood”
200 g. verse tonijn
150 g hopscheuten
olijfolie
knoflook
halve sjalot fijngesnipperd
bieslook
citroenzest
peper
zout
200 g. verse tonijn
150 g hopscheuten
olijfolie
knoflook
halve sjalot fijngesnipperd
bieslook
citroenzest
peper
zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494456
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Robert Jan Verkade
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht