Gebakken slibtongetjes met hopscheuten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/13/2023 - 09:45
Bereidingswijze
Was de hopscheuten en blancheer ze in ruim water met een scheutje azijn en een snuifje zout. Verfris onmiddellijk in ijswater.

Fruit het sjalotje aan in wat boter, voeg rijst toe, laat even zweten, voeg de kippenbouillon toe en laat verder garen.

Neem 2/3 van de room, de zeekraal en voeg toe aan de rijst.

Laat de schaaldierenfond inkoken, samen met enkele druppels cognac. Voeg als laatste de brunoise van tomaat en knolselderie toe, bind bij indien nodig.

Bestuif de tongfiletjes met wat bloem, bak ze krokant in wat goede boter en kruid met peper en zout.

Laat de rest van de room inkoken met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de hopscheuten net voor het serveren bij de room zodat ze krokant blijven.
Afbeelding
Gebakken slibtongetjes met hopscheuten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig maar super lekker !
Ingrediƫnten
- 4 gefileerde slibtongen
- azijn
- boter
- bloem
- 1 kop basmatirijst
- 1/2 liter kippenbouillon
- 50 gram zeekraal
- 1 fijngesnipperde sjalot
- 250 ml schaaldierenfond
-1 tomaat, gepeld en in brunoise gesneden
- 40 gram knolselderie, in brunoise gesneden en geblancheerd
-100 gram hopscheuten
- 75 ml room
- peper, zout en nootmuskaat
- enkele druppels cognac.



Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494454
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Toerisme Poperinge
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester