Gepocheerd ei met hopscheuten en gerookte zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/13/2023 - 09:39
Bereidingswijze
-Maak de hopscheuten één voor één schoon: breek ze af net boven het vezelige gedeelte, zodat de hopscheut maximaal 5 à 7 cm lang blijft.
-Was de hopscheuten grondig: 5 tot 6 keer spoelen onder koud water.
-Blancheer de hopscheuten een tweetal minuten in licht gezouten water waaraan een scheutje citroensap is toegevoegd. Zo blijven ze krokant.
-Klop de mousseline op.
-Warm de hopscheuten op in een weinig room en breng op smaak met muskaatnoot.
-Schik de hopscheuten in een voorverwarmde schotel en leg er een plakje gerookte zalm bovenop.
-Leg het gepocheerde ei voorzichtig op de zalm en overgiet het geheel met mousselinesaus.
-Versier het bord met een stukje gebakken brood en wat groen van kervelpluksel.
Afbeelding
Gepocheerd ei met hopscheuten en gerookte zalm
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ongekend lekker deze hoppescheuten met een gepocheerd eitje
Ingrediënten
Ingrediënten per persoon:

1 ei
70 gram hopscheuten
een plakje gerookte zalm
een stukje gebakken brood
wat kervel.
Voor de saus:
2 eierdooiers
80 gram gesmolten boter
een scheutje citroensap
peper, zout en muskaatnoot
een weinig room.



Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494453
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Toerisme Poperinge
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester