Hoppescheuten soep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/13/2023 - 09:30
Bereidingswijze
-Begin met het voorkoken van de hopscheuten: snij ze in stukken van ongeveer 15-20 cm lang en laat ze in een pan met kokend water vallen. Laat enkele minuten koken, tot de scheuten heldergroen en zacht zijn. Laat ze in een kom met koud water vallen om te voorkomen dat ze koken. Zeef en hak eventuele stelen die nog te stijf zijn af. Snijd de rest van de malse greens klein en zet opzij.
- Klop in een aparte pan de kippenbouillon en eidooiers bij elkaar en zet op middelhoog vuur. Blijf koken tot het mengsel iets is ingedikt. Voeg de scheut witte wijnazijn toe en haal van het vuur. Roer de gehakte greens en kaas erdoor,
Afbeelding
Hoppescheuten soep
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere soep met jonge hoppescheuten 
Ingrediënten
een flinke handvol jonge hopscheuten
50 cl kippenbouillon
1-2 eidooiers
scheutje witte wijnazijn
40 g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494452
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
The Inn at the crossroads
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester