Bereidingswijze
haal de ossenworst uit de verpakking en laat op kamer temp komen in een mengkom ,
meng vervolgens alle ingredienten in je keuken machine behalve natuurlijk de ossenworst en kwartel eitjes en de extra,s
draai er een mooi lobbige saus van. trek nu de ossenworst met 2 vorken uit elkaar tot gewenste grofheid , voeg de saus toe , en nu komt het leuke , meng lekker met handen totdat het een mooi geheel is. dek de kom af en laat minimaal half uur koud staan ,
druk met de ring 2 mooie rondjes er uit , druk met een lepeltje een kuiltje en giet daar een kwartel eitje in en serveer de extra,s los in bakjes ,
meng vervolgens alle ingredienten in je keuken machine behalve natuurlijk de ossenworst en kwartel eitjes en de extra,s
draai er een mooi lobbige saus van. trek nu de ossenworst met 2 vorken uit elkaar tot gewenste grofheid , voeg de saus toe , en nu komt het leuke , meng lekker met handen totdat het een mooi geheel is. dek de kom af en laat minimaal half uur koud staan ,
druk met de ring 2 mooie rondjes er uit , druk met een lepeltje een kuiltje en giet daar een kwartel eitje in en serveer de extra,s los in bakjes ,
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sommige dingen kan mijn slager nou eenmaal beter dan ik, grilworst of filet americain maken bv.
ossenworst helaas niet , die koop ik dan ook in de super , gerookte amsterdamse ossenworst , xxl .
en daar kun je prima steak tartare van maken :)
ossenworst helaas niet , die koop ik dan ook in de super , gerookte amsterdamse ossenworst , xxl .
en daar kun je prima steak tartare van maken :)
Ingrediënten
300 gr. ossen worst ( let op deze zijn altijd gekruid dus proef eerst voordat je met z&p begint te strooien.
1,2e tl gerooktepaprikapoeder
half sjalotje heel fijn gesnipperd
2 takjes peterselie de blaadjes, fijngehakt
1 el mayonaise ( beligsche is lekker , maar iig zonder smaakjes zoals truffel etc )
1 tl. grove mosterd + extra voor erbij
1 tl. el kappertjes gehakt + extra, voor erbij
tabasco naar smaak
worchestersaus paar druppels ( zet de flesjes op tafel )
3 zilveruitjes + extra
kwarteleitjes als garnering ( ongekookt , of gekookt als je geen rauw ei aandurft )
1,2e tl gerooktepaprikapoeder
half sjalotje heel fijn gesnipperd
2 takjes peterselie de blaadjes, fijngehakt
1 el mayonaise ( beligsche is lekker , maar iig zonder smaakjes zoals truffel etc )
1 tl. grove mosterd + extra voor erbij
1 tl. el kappertjes gehakt + extra, voor erbij
tabasco naar smaak
worchestersaus paar druppels ( zet de flesjes op tafel )
3 zilveruitjes + extra
kwarteleitjes als garnering ( ongekookt , of gekookt als je geen rauw ei aandurft )
Hulpmiddelen & keukengerei
keuken machine
spatel
bakjes voor de ingredienten op tafel.
mengkom
handsschoentjes ( lekker pruten met je handen )
2 uisteek ringen 6/8 cm
spatel
bakjes voor de ingredienten op tafel.
mengkom
handsschoentjes ( lekker pruten met je handen )
2 uisteek ringen 6/8 cm
Leuke tips
je kunt met de ringen ook mooi broodrondjes uitsteken en die even in de oven , of er amsuse lepels voor maken dan heb je genoeg voor 6 tot 8 , of in een glaasje dan kun je 4 mensen er plezier mee doen.
misschien iets voor paas?
misschien iets voor paas?
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494450
Homepage ID
2289241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht