Bereidingswijze
Pluk de makreelfilet klein en werk er het sjalotje door.
Roer alle overige ingrediënten voor de saus door elkaar. Roer de saus door de makreel. Proef en voeg zo nodig meer peper en zout naar smaak toe. Klaar en smullen maar . ( Als je tenminste een fan van makreel bent).
Roer alle overige ingrediënten voor de saus door elkaar. Roer de saus door de makreel. Proef en voeg zo nodig meer peper en zout naar smaak toe. Klaar en smullen maar . ( Als je tenminste een fan van makreel bent).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Filet Americain staat redelijk goed bekend in tegenstelling tot de Makreel Americain. Dit smeerbare, snel gemaakt goedje is perfect op een broodje voor de lunch, op toast of op plakjes stokbrood bij de borrel. Ik maakte dit voor een zondagse lunch en vond het een beetje kaal om alleen maar de Makreel Americain op een broodje te serveren. Een flinke laag Makreel Americain op de onderkant van het broodje en wat tomaat , radijs , veldsla en bosui er bovenop. Zo ontstond een Stoer broodje Makreel Americain.
Ingrediënten
200 – 250 gram makreelfilet( of een hele makreel )
1 kleine sjalot ragfijn gesnipperd
1 el ketchup
1 tl mosterd
2 tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper ( ik heb iets minder gebruikt)
3 el goede kwaliteit mayonaise
scheutje worcestershiresaus
peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
kom , snijplank, mes
Leuke tips
Uiteraard kun je ook kiezen voor een hele makreel en deze van graatjes schoon pulken. Ik koos voor de snelle variant van makreel filet.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494449
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Smaakmenutie en een beetje van mezelf. eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht