Bereidingswijze
-Maak eerst de dipsaus door alle ingrediënten in een blender te doen en 1 minuut of 2 te mixen tot de saus glad is. Zet de saus in de koelkast tot de scampi klaar zijn om te serveren.
- verwarm de frituurolie en zet terwijl de olie heet is 3 ondiepe borden klaar. Doe het paneermeel op een bord, klop de eieren met peper en zout in een ander bord en leg de geraspte kokos in het 3e bord.
-Haal de garnalen eerst door het paneermeel, dip ze dan in het eimengsel en haal ze tenslotte door de kokosnoot, zorg ervoor dat er voldoende kokosnoot aan blijft plakken.
-Bak er een paar per keer ongeveer 2 minuten, afhankelijk van hoe heet je olie is, zodat ze niet aan elkaar plakken, max 4 of 5 tegelijk, afhankelijk van de grootte van je scampi. Herhaal met de resterende scampi.
-Serveer de garnalen samen met de pittige mangosaus erbij
- verwarm de frituurolie en zet terwijl de olie heet is 3 ondiepe borden klaar. Doe het paneermeel op een bord, klop de eieren met peper en zout in een ander bord en leg de geraspte kokos in het 3e bord.
-Haal de garnalen eerst door het paneermeel, dip ze dan in het eimengsel en haal ze tenslotte door de kokosnoot, zorg ervoor dat er voldoende kokosnoot aan blijft plakken.
-Bak er een paar per keer ongeveer 2 minuten, afhankelijk van hoe heet je olie is, zodat ze niet aan elkaar plakken, max 4 of 5 tegelijk, afhankelijk van de grootte van je scampi. Herhaal met de resterende scampi.
-Serveer de garnalen samen met de pittige mangosaus erbij
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke scampi gerold in gezoete geraspte kokosnoot, krokant gebakken en geserveerd met een ongelooflijk pittige mango-dipsaus. Lekker als borrelhapje-voorgerecht of hoofdgerecht .
Ingrediënten
500 g scampi (staartjes eraan, darmkanaal eruit))
100 g paneermeel
2 eieren
170 gram gezoete kokos (geraspt)
zout en peper naar smaak
plantaardige olie om te frituren
Voor Pittige Mango Dipsaus :
110 gram mayonaise
1/2 mango (in blokjes)
1 eetlepel honing
1 eetlepel sriracha
1/4 theelepel kerriepoeder
1/4 theelepel zout
1 eetlepel citroensap
4 gram koriander
100 g paneermeel
2 eieren
170 gram gezoete kokos (geraspt)
zout en peper naar smaak
plantaardige olie om te frituren
Voor Pittige Mango Dipsaus :
110 gram mayonaise
1/2 mango (in blokjes)
1 eetlepel honing
1 eetlepel sriracha
1/4 theelepel kerriepoeder
1/4 theelepel zout
1 eetlepel citroensap
4 gram koriander
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494445
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Joanna Cismaru
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht