Bereidingswijze
Smelt een klontje roomboter in een pan en bak de blokjes appel en ananas in enkele minuten beetgaar. Haal ze uit de pan en zet opzij. Voeg de rode kool aan dezelfde pan toe met een scheutje water, basterd suiker, appelazijn en kaneel naar smaak. Stoof de kool in circa 30 minuten gaar.
Kook ondertussen de geschilde aardappelen in een maggiblokje gaar. Giet de aardappelen af, stoom ze even droog, voeg een klein klontje boter, scheutje melk of koksroom toe en stamp met wat peper tot een smeuïge puree.
Giet de gare kook af ( als er nog te veel vocht bij is ) proef en voeg zo nodig nog peper, zout en appelazijn toe. Werk de kool door de puree. Voeg de ananas met de appel toe en serveer de kool met een lekkere gehaktbal, rookworst of een blind vinkje.
Kook ondertussen de geschilde aardappelen in een maggiblokje gaar. Giet de aardappelen af, stoom ze even droog, voeg een klein klontje boter, scheutje melk of koksroom toe en stamp met wat peper tot een smeuïge puree.
Giet de gare kook af ( als er nog te veel vocht bij is ) proef en voeg zo nodig nog peper, zout en appelazijn toe. Werk de kool door de puree. Voeg de ananas met de appel toe en serveer de kool met een lekkere gehaktbal, rookworst of een blind vinkje.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rode kool niet alleen zo mooi van kleur is bij velen bij uitstek de meest geliefde kool. Zeker bij kinderen als er appel en ook nog eens ananas aan de kool wordt toegevoegd. Bij onze kleinkinderen was dat in ieder geval een feit. De knapperige stukjes appel en ananas geven een heerlijke zoet-zure niet te versmaden bite aan de kool. Lekker met een balletje gehakt, rookworst of een blinde vink die ik erbij geserveerd heb.
Ingrediënten
4oogr geschilde kruimige aardappelen
400 gram rode kool gesnipperd
2 el appelazijn
½ el suiker ( basterd)
4 schijven verse ananas in stukjes
1 appel geschild in blokjes( Elstar)
klontje ongezouten roomboter
peper en zout naar smaak
snuf kaneel ( naar smaak)
1 maggiblokje
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen, snijplank ,mes pureestamper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494443
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker tafelen eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht