Bereidingswijze
-snij de filet in dunne plakjes en marineer vervolgens in de marinadesaus. Zet 30 minuten of zelfs langer opzij.
-Voeg vervolgens maïzena toe en meng goed voordat u het gerecht maakt.
-Bak de peper en de Sichuan-peper | Verhit 12 tot 20 gedroogde chilipepers op laag vuur gedurende een halve minuut en voeg dan 1 eetlepel Sichuan-peper toe in de wok totdat deze licht aromatisch is. Haal uit de pan, laat afkoelen en hak dan grof.
-Voeg olie toe in de wok en bak de doubanjiang op laag vuur tot de olie rood kleurt.
-Doe dan knoflook, gember en lente-ui erin en bak tot ze aromatisch zijn.
-Voeg vervolgens dou-chi, Sichuan-peperkorrels en geroosterde chilipeper (de helft) toe. Ga door met koken gedurende een halve minuut.
-vul de wok met ongeveer 1 liter water. Laat de bodem 10 minuten sudderen op laag vuur.
-Neem gedurende deze periode een andere pot en blancheer de taugé gedurende 1 minuut en plaats ze vervolgens op de bodem van de serveerschaal om de visplakken te ondersteunen.
-Leg vervolgens de visplakjes erin en kook 3 minuten. Breng de plakjes vis over in de serveerschaal.
-Voeg de soepbasis toe aan de serveerschaal, gebruik een een filter om de doubanjiang-vlokken te verwijderen.
-Voeg de resterende chilipepervlokken, Sichuan-peperkorrels, gehakte knoflook en gehakte lente-ui toe. Giet er ongeveer 2 eetlepels hete olie over. Heet opdienen!
-Voeg vervolgens maïzena toe en meng goed voordat u het gerecht maakt.
-Bak de peper en de Sichuan-peper | Verhit 12 tot 20 gedroogde chilipepers op laag vuur gedurende een halve minuut en voeg dan 1 eetlepel Sichuan-peper toe in de wok totdat deze licht aromatisch is. Haal uit de pan, laat afkoelen en hak dan grof.
-Voeg olie toe in de wok en bak de doubanjiang op laag vuur tot de olie rood kleurt.
-Doe dan knoflook, gember en lente-ui erin en bak tot ze aromatisch zijn.
-Voeg vervolgens dou-chi, Sichuan-peperkorrels en geroosterde chilipeper (de helft) toe. Ga door met koken gedurende een halve minuut.
-vul de wok met ongeveer 1 liter water. Laat de bodem 10 minuten sudderen op laag vuur.
-Neem gedurende deze periode een andere pot en blancheer de taugé gedurende 1 minuut en plaats ze vervolgens op de bodem van de serveerschaal om de visplakken te ondersteunen.
-Leg vervolgens de visplakjes erin en kook 3 minuten. Breng de plakjes vis over in de serveerschaal.
-Voeg de soepbasis toe aan de serveerschaal, gebruik een een filter om de doubanjiang-vlokken te verwijderen.
-Voeg de resterende chilipepervlokken, Sichuan-peperkorrels, gehakte knoflook en gehakte lente-ui toe. Giet er ongeveer 2 eetlepels hete olie over. Heet opdienen!
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als u bekend bent met de Sichuan-keuken of gerechten in Sichuan-stijl, geloof ik dat de meesten van u hebben gehoord over de gekookte Sichuan-keuken of in het Chinees noemen we "æ°´ç…®, shuizhu" Dit gerecht zit boordevol smaak.
Ingrediënten
500 g visfilet
200 g taugé
Marinade :
1 theelepel. zout
1 eetl. kookwijn (wit)
1 eetl. eiwit
1 eetl. oestersaus
½ theelepel. gemalen witte peper
2 theel. maïszetmeel
Soep Basis :
2 eetl. bakolie
2 eetl. doubanjiang
5 teentjes knoflook
2 groene uien
2,5 cm gemberwortel
de helft van de gefrituurde Sichuan-peper
1 theelepel. dou-chi , optioneel
de helft van de pepers gebakken
snufje zout
1 liter water
Topping :
gebakken chilipepers en Sichuan-peperkorrels
1 eetl. Gesneden knoflook
1 eetl. gehakte groene ui
2 eetl. hete olie
200 g taugé
Marinade :
1 theelepel. zout
1 eetl. kookwijn (wit)
1 eetl. eiwit
1 eetl. oestersaus
½ theelepel. gemalen witte peper
2 theel. maïszetmeel
Soep Basis :
2 eetl. bakolie
2 eetl. doubanjiang
5 teentjes knoflook
2 groene uien
2,5 cm gemberwortel
de helft van de gefrituurde Sichuan-peper
1 theelepel. dou-chi , optioneel
de helft van de pepers gebakken
snufje zout
1 liter water
Topping :
gebakken chilipepers en Sichuan-peperkorrels
1 eetl. Gesneden knoflook
1 eetl. gehakte groene ui
2 eetl. hete olie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494438
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
China Sechuan Food - pinterest -
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht