Bereidingswijze
Schil de ui en snijd hem doormidden. Spoel de peterselie af, schud de takjes droog en pluk de blaadjes. Doe de uienhelften en peterselie in de mixkom, plaats het deksel en de maatbeker en hak alles met de toets turbo/3 seconden fijn. Werk stukjes aan de binnenkant van de mixkom naar beneden met de spatel.
Doe de basmatirijst, 1 theelepel zout en ¼ theelepel peper in de mixkom, plaats het deksel en de maatbeker weer en roer alles met de toets linksdraaiend/30 seconden/stand 1. Doe de rijst in het kookinzetstuk, hang dit in de mixkom en giet 1 liter koud water over de rijst in de mixkom. Plaats het diepe stoomopzetstuk en plaats hierin het platte stoominzetstuk.
Spoel de kipfilets af onder de koude kraan, dep ze droog, snijd ze in repen van 2 cm breed en leg ze in het platte stoominzetstuk. Bestrooi ze met ½ theelepel zout, ¼ theelepel peper en het paprikapoeder en plaats het deksel op het stoomopzetstuk. Stoom de basmatirijst en de kipfilets met de toets stoomgaren/8 minuten gaar.
Spoel het bieslook af, schud het droog en knip het in fijne rolletjes. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Verwijder het stoomopzetstuk en zet het met het deksel erop apart. Til het kookinzetstuk uit de mixkom en maak de mixkom leeg; vang daarbij 100 ml van het kookvocht op. Spoel de mixkom uit met koud water.
Snijd de citroen doormidden, pers hem uit en meng het citroensap met de maizena.
Pel het knoflook en schil de gemberwortel, snijd ze doormidden en doe ze in de mixkom. Plaats het deksel en de maatbeker en hak alles met de toets turbo/2 seconden fijn. Werk stukjes aan de binnenkant van de mixkom naar beneden met de spatel. Voeg de ketjap, het opgevangen kookvocht, het citroen-maizenapapje, de honing en koude boter toe, plaats het deksel zonder maatbeker en verhit alles 5 minuten/stand 1/120 °C.
Voeg de repen kipfilet toe en roer alles nog eens met de toets linksdraaiend/30 seconden/stand 1.
Verdeel de citroenkip en de gekruide rijst over de borden, bestrooi met het sesamzaad en de bieslookrolletjes en serveer.
Doe de basmatirijst, 1 theelepel zout en ¼ theelepel peper in de mixkom, plaats het deksel en de maatbeker weer en roer alles met de toets linksdraaiend/30 seconden/stand 1. Doe de rijst in het kookinzetstuk, hang dit in de mixkom en giet 1 liter koud water over de rijst in de mixkom. Plaats het diepe stoomopzetstuk en plaats hierin het platte stoominzetstuk.
Spoel de kipfilets af onder de koude kraan, dep ze droog, snijd ze in repen van 2 cm breed en leg ze in het platte stoominzetstuk. Bestrooi ze met ½ theelepel zout, ¼ theelepel peper en het paprikapoeder en plaats het deksel op het stoomopzetstuk. Stoom de basmatirijst en de kipfilets met de toets stoomgaren/8 minuten gaar.
Spoel het bieslook af, schud het droog en knip het in fijne rolletjes. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Verwijder het stoomopzetstuk en zet het met het deksel erop apart. Til het kookinzetstuk uit de mixkom en maak de mixkom leeg; vang daarbij 100 ml van het kookvocht op. Spoel de mixkom uit met koud water.
Snijd de citroen doormidden, pers hem uit en meng het citroensap met de maizena.
Pel het knoflook en schil de gemberwortel, snijd ze doormidden en doe ze in de mixkom. Plaats het deksel en de maatbeker en hak alles met de toets turbo/2 seconden fijn. Werk stukjes aan de binnenkant van de mixkom naar beneden met de spatel. Voeg de ketjap, het opgevangen kookvocht, het citroen-maizenapapje, de honing en koude boter toe, plaats het deksel zonder maatbeker en verhit alles 5 minuten/stand 1/120 °C.
Voeg de repen kipfilet toe en roer alles nog eens met de toets linksdraaiend/30 seconden/stand 1.
Verdeel de citroenkip en de gekruide rijst over de borden, bestrooi met het sesamzaad en de bieslookrolletjes en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met bijv. paprika, courgette of groene bonen. Spoel de groenten af, doe ze in het diepe stoominzetstuk en stoom ze mee.
Ingrediënten
1 ui (80 g)
½ bosje peterselie
200 g basmatirijst (kooktijd: 10 minuten)
1½ tl zout
½ tl peper
600 g kipfilet
½ tl paprikapoeder
½ bosje bieslook
20 g sesamzaad
1 citroen (60 g)
10 g maizena
1 knoflookteen
1 stuk gemberwortel (3 cm)
50 ml ketjap
2 tl honing
20 g koude boter
½ bosje peterselie
200 g basmatirijst (kooktijd: 10 minuten)
1½ tl zout
½ tl peper
600 g kipfilet
½ tl paprikapoeder
½ bosje bieslook
20 g sesamzaad
1 citroen (60 g)
10 g maizena
1 knoflookteen
1 stuk gemberwortel (3 cm)
50 ml ketjap
2 tl honing
20 g koude boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Monsieur Cuisine
Leuke tips
Ik gebruik de rijst zo, zonder kruiden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494432
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Monsieur Cuisine
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht