Chinese kip in knoflooksaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/10/2023 - 14:27
Bereidingswijze
-Marineer de kip met zout, peper, maïzena (maizena) en sojasaus. Laat 15-20 minuten opzij staan.
-Verhit olie in een pan en bak de kip op middelhoog vuur. Haal eruit en houd opzij als ze gaar zijn.
-Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
-Voeg in dezelfde pan, in de overgebleven olie, de gehakte knoflook toe. Gebruik geen knoflookpasta en plet het niet. Voeg als de knoflook goudbruin begint te worden de witte delen van de lente-ui toe. Roer gedurende 2 minuten.
-Schenk de saus erbij en laat nog 2 min.
-Voeg vervolgens de kippenbouillon toe, afhankelijk van hoeveel saus je wilt.
-Meng en proef op zout. Als je kippenbouillonblokje gebruikt dan heb je misschien geen zout nodig.
-Breng de bouillon aan de kook en bind dan met maïzena (maizena) slurry. Giet heel geleidelijk en blijf roeren, misschien heb je niet alles nodig.
-Voeg de gebakken kip toe en meng.
-Voeg het groene deel van de lente-ui en gesneden rode pepers (de milde) toe. Laat 2-3 minuten koken en zet dan het vuur uit.
-Garneer met nog wat groene ui en sesamzaadjes. Warm opdienen!
Afbeelding
Chinese kip in knoflooksaus
Chinese kip in knoflooksaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een zeer populair Chinees gerecht, Kip in Knoflooksaus is een snel roerbakgerecht waarbij gebakken stukjes kip worden geserveerd in een Aziatische knoflooksaus. Dit gerecht kan worden geserveerd met gewone rijst of noedels.
Ingrediënten
500 g kip zonder bot, in blokjes van 2 cm gesneden
3-4 eetlepels neutrale olie
1 theelepel witte peper
¾ theelepel zout
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels maïzena
3 lente-uitjes wit en groen apart gesneden
6-8 teentjes knoflook gepeld en gehakt
25 à 50 cl kippenbouillon
maïzena (maizena) slurry 2 eetlepels maïzena gemengd met ¼ kopje water
SAUS
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels chili-knoflookketchup ( zie foto) te koop kant-en-klaar
zout naar smaak
1 eetlepel azijn
1 ½ theelepel bruine suiker
1 eetlepel geroosterde sesamolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494430
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Qashang ( Chili to choc)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester