Kip op Manchurische wijze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/10/2023 - 14:18
Bereidingswijze
-Marineer de kip met alle marinade-ingrediënten en laat minimaal 30 minuten staan.
-Verhit olie om te frituren en doe de stukjes kip er met een lepel in. Bak op middelhoog vuur tot ze goed gaar zijn. -Verwijder en leg op keukenpapier
-Maak de saus in een kom en zet opzij.
-Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak op hoog vuur slechts 2 minuten.
-Giet vervolgens de saus erbij en wacht tot deze bubbelt.
-Maak een maïzena-brij met wat water en voeg deze beetje bij beetje toe aan de saus op middelhoog vuur. Stop wanneer u de gewenste consistentie bereikt. Vergeet niet dat de saus tijdens het koken blijft indikken.
-Voeg de lente-uitjes en gebakken kip toe. Roer goed om en laat 2 minuten sudderen.
-Zet het vuur uit en doe de jus in je serveerschaal.
-Garneer met lente-ui en sesamzijden.

Serveer met gebakken rijst of noedels.
Afbeelding
Kip op Manchurische wijze
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chicken Manchurian is een zeer populair Indo-Chinees gerecht van krokant gebakken stukjes kip  in een zoete en hartige saus , geserveerd met rijst of noedels . 
Ingrediënten
500 g kip zonder been in blokjes gesneden
2 eetlepels olie
1 groene paprika grote dobbelstenen
2 groene uien gesneden
witte sesamzaadjes voor garnering
VOOR DE MARINADE :
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel azijn
½ theelepel zout
1 theelepel witte peper
1 ei
¼ kopje maïzena
1 theelepel gember-knoflookpasta
VOOR DE SAUS :
10 cl tomatenketchup
6 cl Chili-knoflookketchup
1 eetlepel azijn
2 eetlepels sojasaus
3-4 el bruine suiker
1 eetlepel geroosterde sesamolie
1 kippenbouillonblokje
50 cl water
zout naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494429
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef= Qashang - pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester