Bereidingswijze
-Verhit de mosterdolie en fruit hierin de uien tot ze goudbruin zijn. Zeef de olie en houd apart om later in de marinade te gebruiken. Maal de uien fijn.
-Verhit nog een schone pan. Voeg groene kardemom, laurierblaadjes, maanzaad, korianderzaad, witte komijn, zwarte komijn en rode chilipepers toe. Rooster deze 1-2 minuten op middelhoog vuur tot ze geurig zijn.
-Laat iets afkoelen en voeg toe aan je molen. Maal tot ze in een poeder veranderen.
-Voeg in dit poeder verder foeliepoeder, nootmuskaatpoeder, zout, rode chilipoeder, paprikapoeder en garam masala toe. Mengen. Dit is je Bihari Kabab-smaakmaker.
-Voeg aan de runderreepjes de bereide kruiden, yoghurt, gember-knoflookpasta, vleesvermalser en de overgebleven mosterdolie toe. Meng goed en laat 2-4 uur marineren. Als u van plan bent om 's nachts te marineren, voeg dan de vleesvermalser pas 2 uur voor het bakken toe.
-Neem een metalen of houten spies. Als ze van hout zijn, laat ze dan 30 minuten in water weken om verbranden te voorkomen. Neem een reepje rundvlees en begin het in je spies te rijgen.
-Rijg 4-5 reepjes rundvlees aan elke spies (dit kan variëren afhankelijk van de lengte van uw spies).
-Op dit punt kun je deze kababs op een houtskoolgrill barbecueën of in de oven bakken.
-Verhit voor het bakken in de pan 1-2 eetlepels mosterdolie in een pan. Plaats vervolgens je spiesen en bak tot ze niet meer roze en gaar zijn.
-Doe alle Bihari Kabab in een diepe pan met deksel. Leg een stuk folie in het midden en leg er een hete kool op.
-Besprenkel wat olie en dek de pan onmiddellijk goed af met deksel of folie.
-Rook gedurende 8-10 minuten.
-Garneer met verse koriander, partjes citroen en plakjes rode ui.
-Verhit nog een schone pan. Voeg groene kardemom, laurierblaadjes, maanzaad, korianderzaad, witte komijn, zwarte komijn en rode chilipepers toe. Rooster deze 1-2 minuten op middelhoog vuur tot ze geurig zijn.
-Laat iets afkoelen en voeg toe aan je molen. Maal tot ze in een poeder veranderen.
-Voeg in dit poeder verder foeliepoeder, nootmuskaatpoeder, zout, rode chilipoeder, paprikapoeder en garam masala toe. Mengen. Dit is je Bihari Kabab-smaakmaker.
-Voeg aan de runderreepjes de bereide kruiden, yoghurt, gember-knoflookpasta, vleesvermalser en de overgebleven mosterdolie toe. Meng goed en laat 2-4 uur marineren. Als u van plan bent om 's nachts te marineren, voeg dan de vleesvermalser pas 2 uur voor het bakken toe.
-Neem een metalen of houten spies. Als ze van hout zijn, laat ze dan 30 minuten in water weken om verbranden te voorkomen. Neem een reepje rundvlees en begin het in je spies te rijgen.
-Rijg 4-5 reepjes rundvlees aan elke spies (dit kan variëren afhankelijk van de lengte van uw spies).
-Op dit punt kun je deze kababs op een houtskoolgrill barbecueën of in de oven bakken.
-Verhit voor het bakken in de pan 1-2 eetlepels mosterdolie in een pan. Plaats vervolgens je spiesen en bak tot ze niet meer roze en gaar zijn.
-Doe alle Bihari Kabab in een diepe pan met deksel. Leg een stuk folie in het midden en leg er een hete kool op.
-Besprenkel wat olie en dek de pan onmiddellijk goed af met deksel of folie.
-Rook gedurende 8-10 minuten.
-Garneer met verse koriander, partjes citroen en plakjes rode ui.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Pakistaanse BBQ-delicatesse, Bihari Kabab, zijn dunne reepjes rundvlees gemarineerd in een pittige zelfgemaakte masala en afgewerkt met kolenrook. Traditioneel worden ze gegrild op houtskool, maar om het voor iedereen in dit recept gemakkelijk te maken, worden ze in een pan gemaakt.
Ingrediënten
500 g ossenhaasreepjes platgedrukt
6 cl mosterdolie plus extra om te frituren
1 middelgrote ui gesneden
2 groene kardemom
2 laurierblaadjes
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel witte komijn
1 theelepel zwarte komijn NIET nigella zaden
1 theelepel maanzaad
4-5 rode pepers
¼ theelepel foeliepoeder
¼ theelepel nootmuskaatpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel rode chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel garam masala
1 theelepel vleesvermalser of 1 eetlepel papajapasta
6 cl yoghurt
1 eetlepel gember-knoflookpasta
6 cl mosterdolie plus extra om te frituren
1 middelgrote ui gesneden
2 groene kardemom
2 laurierblaadjes
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel witte komijn
1 theelepel zwarte komijn NIET nigella zaden
1 theelepel maanzaad
4-5 rode pepers
¼ theelepel foeliepoeder
¼ theelepel nootmuskaatpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel rode chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel garam masala
1 theelepel vleesvermalser of 1 eetlepel papajapasta
6 cl yoghurt
1 eetlepel gember-knoflookpasta
Hulpmiddelen & keukengerei
kruidenmolen of vijzel
vleesspiesen
vleesspiesen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494428
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Qashang
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht