Achari kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/10/2023 - 14:01
Bereidingswijze
-Snijd de groene pepers in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Meng 3 theelepels chaat masala en 1 eetlepel citroensap tot een dikke pasta. Vul elke chili met ongeveer een theelepel van dit mengsel en houd apart voor later.
-Verhit olie in een pan en voeg de Achari Masala ingrediënten toe. Rooster 2 minuten tot ze hun aroma vrijgeven.
-Voeg vervolgens de gepureerde ui toe op middelhoog vuur. Bak tot de uien goudbruin worden.
-Voeg de gehakte gember en knoflook toe en roer tot ze niet meer rauw zijn.
-Doe nu de kip op middelhoog vuur samen met zout, kurkumapoeder, rode chilipoeder en kashmiri chilipoeder.
-Meng alles erdoor.
-Giet de gemengde tomaten en yoghurt erbij. Roer goed door en dek de pan af. Laat 8-10 minuten koken op middelhoog vuur.
-Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoog en bak 2 minuten. Door dit proces komt de olie er bovenop.
Meng er 2 eetlepels water door zodat de jus niet droog wordt. Leg vervolgens de groene pepers met de snijkant naar boven op de kip.
-Sprenkel het citroensap en dek af. Laat 6-8 minuten op laag vuur koken tot de pepers zacht zijn.
-Garneer met gesneden gember en verse koriander.
Afbeelding
Achari kip
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Achari Chicken is een gedurfde, pittige Pakistaans/Indiase curry gemaakt met inmaakkruiden en gegarneerd met gevulde groene pepers. De kip wordt gekookt in een tomaten-yoghurtsaus doordrenkt met nigellazaad, fenegriekzaad, bruin mosterdzaad en venkelzaad. Geniet ervan met naan, roti of gestoomde basmatirijst!
Ingrediënten
Ingrediënten:
8 cl olie
500 g kip zonder been, in blokjes van 4 cm gesneden⁣
1 theelepel gember ⁣gehakt
1 theelepel gehakte knoflook
1 (100 g) middelgrote ui gemengd
1 theelepel zout⁣
¾ theelepel rode chilipoeder⁣
¾ theelepel kashmiri chilipoeder voor kleur
¼ theelepel kurkumapoeder
2 kleine (180g) tomaten gemengd
8 cl yoghurt vol vet
1 eetlepel citroensap
Achari Masala :
1 theelepel venkelzaad saunf
1 theelepel nigellazaden kalonji
½ theelepel bruine mosterdzaadjes rai dana
½ theelepel fenegriekzaden methi dana
1 theelepel komijnzaad
Gevulde Spaanse pepers :
4 groene pepers
1 eetlepel citroensap⁣
3 theelepel chaat masala
Garnering :
1 eetlepel gemberschijfjes
1-2 eetlepels koriander
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494427
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Qashang
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester