Bereidingswijze
-Breng in een pan op middelhoog vuur de bouillon aan de kook. Voeg de gewone sojasaus, donkere sojasaus, srirachasaus, azijn, chili-knoflooksaus, witte peper, bruine suiker en sesamolie toe. Proef naar zout, meestal maken de bouillon en sojasaus de soep al zout genoeg.
-Doe dan de kip, wortel, paprika, kool en het witte deel van de lente-ui erbij.
-Breng het water aan de kook.
-Giet dan geleidelijk de maïzena (maizena vermengd met water) erbij terwijl je de soep roert. Voeg niet alles in één keer toe, stop met toevoegen wanneer je de gewenste soepconsistentie hebt bereikt.
-Zet het vuur lager, voeg het ei toe en laat het 1 minuut in de pan staan. Roer dan en laat de soep 2-3 minuten sudderen.
-Zet het vuur uit en voeg het groene deel van de lente-ui toe.
-Serveer warm met extra sojasaus, srirachasaus en een mix van azijn en chili ernaast.
-Doe dan de kip, wortel, paprika, kool en het witte deel van de lente-ui erbij.
-Breng het water aan de kook.
-Giet dan geleidelijk de maïzena (maizena vermengd met water) erbij terwijl je de soep roert. Voeg niet alles in één keer toe, stop met toevoegen wanneer je de gewenste soepconsistentie hebt bereikt.
-Zet het vuur lager, voeg het ei toe en laat het 1 minuut in de pan staan. Roer dan en laat de soep 2-3 minuten sudderen.
-Zet het vuur uit en voeg het groene deel van de lente-ui toe.
-Serveer warm met extra sojasaus, srirachasaus en een mix van azijn en chili ernaast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze spicy Chinese Hot and Sour Soep is klaar in slechts 15 minuten. Alles wat je nodig hebt zijn een paar Aziatische sauzen, groenten en kip.
Ingrediënten
1 liter kippenbouillon
125 g kip gekookt en versnipperd
150 g wortelen dun gesneden
¾ groene paprika in dunne plakjes
100 g kool optioneel
2 lente-uitjes gesneden
2 eetlepels gewone sojasaus
1 theelepel donkere sojasaus optioneel
2 eetlepels sriracha- of chilisaus
2 eetlepels witte azijn
1 eetlepel chili-knoflooksaus
1 theelepel witte peper
2 theelepel bruine suiker
1 theelepel sesamolie
eventueel zout naar smaak
1 ei losgeklopt
4 eetlepel maizena gemengd met 6 cl water
125 g kip gekookt en versnipperd
150 g wortelen dun gesneden
¾ groene paprika in dunne plakjes
100 g kool optioneel
2 lente-uitjes gesneden
2 eetlepels gewone sojasaus
1 theelepel donkere sojasaus optioneel
2 eetlepels sriracha- of chilisaus
2 eetlepels witte azijn
1 eetlepel chili-knoflooksaus
1 theelepel witte peper
2 theelepel bruine suiker
1 theelepel sesamolie
eventueel zout naar smaak
1 ei losgeklopt
4 eetlepel maizena gemengd met 6 cl water
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494426
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Qashang - pinterest -
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht