Bereidingswijze
Snij de chorizo in plakjes en vervolgens in vieren. Verwarm een hapjespan en bak de chorizo in enkele minuten knapperig. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verwijder het meeste vet uit de pan en bak in het aanhangende vet de met Cajunkruiden bedekte blokjes kip enkele minuten. Haal ze uit de pan en laat ze ook uitlekken. Veeg de pan helemaal schoon en voeg 1 el zonnebloemolie toe. Voeg de paprika, sjalot, bleekselderij en de knoflook toe en fruit alles zachtjes 10 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. De gehalveerde tomaatjes en het laurierblad erbij met het scheutje maggi water. Voeg de blokjes chorizo en kip toe aan de pan. Deksel erop en zachtjes 15-20 minuten sudderen.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg de laatste 2 minuten de voorgekookte garnalen toe aan de pan om mee te verwarmen. Serveer op de rijst en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie of enkele plukjes veldsla
Verwijder het meeste vet uit de pan en bak in het aanhangende vet de met Cajunkruiden bedekte blokjes kip enkele minuten. Haal ze uit de pan en laat ze ook uitlekken. Veeg de pan helemaal schoon en voeg 1 el zonnebloemolie toe. Voeg de paprika, sjalot, bleekselderij en de knoflook toe en fruit alles zachtjes 10 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. De gehalveerde tomaatjes en het laurierblad erbij met het scheutje maggi water. Voeg de blokjes chorizo en kip toe aan de pan. Deksel erop en zachtjes 15-20 minuten sudderen.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg de laatste 2 minuten de voorgekookte garnalen toe aan de pan om mee te verwarmen. Serveer op de rijst en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie of enkele plukjes veldsla
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Er staan heel veel Jambalaya recepten op Smulweb en ik heb er een aantal bekeken. Allemaal even lekker en toch ook weer met een aantal verschillen. De meeste recepten gaan uit van een eenpansgerecht , maar ik koos ervoor om de rijst apart te koken en de Jambalaya op de rijst te serveren. Dit gerecht is ontstaan omdat ik van dit recept surf-en-turf-pizza-met-grote-garnalen-chorizo-en-kabeljauw nog garnalen en chorizo over had, die ik wilde opwerken en nog een paprika en bleekselderij in de koelkast aantrof om er in te verwerken.
Ingrediënten
100 gram kippendijen in eetklare blokjes met de cajunkruiden bestrooid
100 gram chorizo
10 voorgekookte grote garnalen met staart ( diepvries ontdooid)
6 sjalotjes gepeld in vieren
1 rode paprika in blokjes
2 stengels bleekselderij ( gerist en in dunne halve maantjes)
75 gram cherrytomaatjes gehalveerd
1 el tomatenpuree
1 laurierblad
1 maggiblokje in wat heet water opgelost
1 el Cajunkruiden
bladpeterselie of enkele plukjes veldsla voor een groen accentje
hoeveelheid rijst en soort naar keuze
100 gram chorizo
10 voorgekookte grote garnalen met staart ( diepvries ontdooid)
6 sjalotjes gepeld in vieren
1 rode paprika in blokjes
2 stengels bleekselderij ( gerist en in dunne halve maantjes)
75 gram cherrytomaatjes gehalveerd
1 el tomatenpuree
1 laurierblad
1 maggiblokje in wat heet water opgelost
1 el Cajunkruiden
bladpeterselie of enkele plukjes veldsla voor een groen accentje
hoeveelheid rijst en soort naar keuze
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, hapjespan en pan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494423
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht