Bereidingswijze
DE MARINADE MAKEN:
- meng alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en verwerk tot een gladde massa.
DE GALINHADA MAKEN:
-Meng de kip en de marinade in een kom en meng zodat elk stuk goed bedekt is. Dek af met plastic of folie en zet minimaal 2 uur (of een nacht) in de koelkast.
-Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de worst aan beide kanten bruin, ongeveer 5 minuten. Schep vervolgens met een schuimspaan op een bord en zet opzij
-Haal de kip uit de marinade en bewaar de overtollige marinade voor later. Voeg de kip toe aan de pan en bak tot ze aan alle kanten lichtbruin is, ongeveer 10 minuten. Haal uit de pot en zet opzij.
-Voeg indien nodig meer olie toe en fruit de ui en wortel ongeveer 5 minuten tot ze licht beginnen te karamelliseren.
-Giet de wijn erbij om de pan te blussen en schraap alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan.
-Doe de kip en worst terug in de pan en giet de kippenbouillon erbij. Dek af en zet het vuur laag tot medium laag. -Laat 15 minuten sudderen.
-Voeg de rijst, tomaten, laurierblaadjes, gereserveerde marinade en een snufje zout en peper toe. Meng goed.
-Dek af en laat nog 15 minuten koken, of tot de rijst gaar is. Er zal nog wat vloeistof in de pan zitten, dat is normaal.
-Zet het vuur uit en laat de Galinhada afgedekt 10 minuten rusten.
-Roer de verse peterselie erdoor en serveer!
- meng alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en verwerk tot een gladde massa.
DE GALINHADA MAKEN:
-Meng de kip en de marinade in een kom en meng zodat elk stuk goed bedekt is. Dek af met plastic of folie en zet minimaal 2 uur (of een nacht) in de koelkast.
-Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de worst aan beide kanten bruin, ongeveer 5 minuten. Schep vervolgens met een schuimspaan op een bord en zet opzij
-Haal de kip uit de marinade en bewaar de overtollige marinade voor later. Voeg de kip toe aan de pan en bak tot ze aan alle kanten lichtbruin is, ongeveer 10 minuten. Haal uit de pot en zet opzij.
-Voeg indien nodig meer olie toe en fruit de ui en wortel ongeveer 5 minuten tot ze licht beginnen te karamelliseren.
-Giet de wijn erbij om de pan te blussen en schraap alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan.
-Doe de kip en worst terug in de pan en giet de kippenbouillon erbij. Dek af en zet het vuur laag tot medium laag. -Laat 15 minuten sudderen.
-Voeg de rijst, tomaten, laurierblaadjes, gereserveerde marinade en een snufje zout en peper toe. Meng goed.
-Dek af en laat nog 15 minuten koken, of tot de rijst gaar is. Er zal nog wat vloeistof in de pan zitten, dat is normaal.
-Zet het vuur uit en laat de Galinhada afgedekt 10 minuten rusten.
-Roer de verse peterselie erdoor en serveer!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Galinhada is een heerlijk traditioneel Braziliaans gerecht van kip en rijst , gemakkelijk te maken, en een prima eenpansgerecht .
Ingrediënten
VOOR DE MARINADE:
1 ui, gepeld
3 teentjes knoflook, gepeld
wat verse peterselie
1 eetlepel gemalen kurkuma
1 eetlepel appelazijn
12 cl olijfolie
Zout en versgemalen peper, naar smaak
VOOR DE GALINHADA:
800 g kippendijen zonder vel, zonder botten, in stukjes van 2,5 cm gesneden
1 theelepel olijfolie
2 (ca. 120 g ) calabresa-worstjes, in plakjes (vervanging voor kielbasa of chorizo)
1 ui, gesnipperd
1 grote wortel, fijngesneden
½ kopje witte wijn
60 cl kippenbouillon
200 g witte langkorrelige rijst, afgespoeld
2 laurierblaadjes
2 Roma-tomaten, in stukjes
Zout en versgemalen peper, naar smaak
wat gehakte peterselie
1 ui, gepeld
3 teentjes knoflook, gepeld
wat verse peterselie
1 eetlepel gemalen kurkuma
1 eetlepel appelazijn
12 cl olijfolie
Zout en versgemalen peper, naar smaak
VOOR DE GALINHADA:
800 g kippendijen zonder vel, zonder botten, in stukjes van 2,5 cm gesneden
1 theelepel olijfolie
2 (ca. 120 g ) calabresa-worstjes, in plakjes (vervanging voor kielbasa of chorizo)
1 ui, gesnipperd
1 grote wortel, fijngesneden
½ kopje witte wijn
60 cl kippenbouillon
200 g witte langkorrelige rijst, afgespoeld
2 laurierblaadjes
2 Roma-tomaten, in stukjes
Zout en versgemalen peper, naar smaak
wat gehakte peterselie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494421
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Olivia Mesquita - pinterest -
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht