Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de kool . Spoel even onder de kraan en schud en er zoveel mogelijk water uit. Halveer nogmaals. Leg de stukken kool met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en wrijf de stukken met olijfolie in. Bestrooi met peper ( 4 seizoenen) en zout naar smaak . Laat de groente 20-30 minuten roosteren, totdat de buitenkant bruin en knapperig is. Besprenkel de stukken kool vlak voor het serveren met balsamicoazijn of citroensap naar smaak.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze simpele variatie op het bereiden van Chinese kool is gemakkelijk te maken en je hebt er geen omkijken naar omdat de oven voor je aan het werk gaat. Doordat de kool 20-30 minuten in de oven wordt gestoofd, krijgt deze een heerlijke , intense smaak en blijft de binnenkant lekker mals en sappig. Ik vergat helaas een foto te maken van de kool na 30 minuten oventijd.
Geserveerd bij verduveld-lekker-pittig-varkenspoulet
Geserveerd bij verduveld-lekker-pittig-varkenspoulet
Ingrediënten
1 Chinese kool
peper en zout
olie
citroensap of balsamicoazijn
peper en zout
olie
citroensap of balsamicoazijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, ovenschaal, bakpapier
Leuke tips
In een kwartiertje op een niet te hoge temperatuur op de barbecue of in een grote grillpan bereik je hetzelfde smakelijke resultaat.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494418
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Groente groente.nl eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch