Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/08/2023 - 19:05
Bereidingswijze
Bestrooi de stukjes vlees met peper uit de molen. Maal met de staafmixer een boemboe van de mosterd, sjalot, knoflook , appelazijn, ketjap , rode peper en sojasaus.



Werk de boemboe door het vlees. Verhit 1 el arachide olie of ( zonnebloemolie) in een pan en bak de blokjes vlees op hoog vuur al roerend 4-5 minuten.



Voeg de bouillon toe. Roer alles goed door en stoof het vlees in een uurtje gaar en mals met het deksel op de pan. Proef en voeg eventueel nog sambal badjak of oelek naar smaak toe. Voeg eventueel een maizenapapje toe om de saus wat te binden.


Afbeelding
Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....
Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....
Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....
Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....
Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....
Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....
Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en mals en licht pittig gestoofd varkenspoulet. Een gemalen boemboe door het vlees geroerd. Vlees 4 minuten bakken en dan de bouillon erbij. Deksel op de pan en laat maar lekker ruim anderhalf uur op een laag vuurtje pruttelen. Geserveerd met deze onderstaande geroosterde Chinese kool uit de oven en  met een kommetje geurige pandan of basmatirijst. We hebben gesmuld. in-de-oven-geroosterde-chinese-kool
 
Ingrediënten
400 gram varkenspoulet op kamertemperatuur
1 el mosterd
1 flinke sjalot gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 el appelazijn
1 el ketjap
1 el sojasaus
1 rode peper zonder zaad en lijst in stukjes
1 blokje runderbouillon op gelost in 300 ml heet water.
Sambal oelek / sambal badjak naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, snijplank, mes, staafmixer
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494417
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47