Bereidingswijze
Begin met de aardappelen.
Verwarm de oven voor op 210°C (3D hete lucht) of 220°C.
Snijd de geschrobde, ongeschilde aardappelen stukken van 3 cm (hapklaar zeg maar).
Leg ze op de beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, gemalen peper en (grof) zout. Verdeel ook de gesmolten boter erover en zet in de oven. In ongeveer 20 min zijn ze lekker bruin geroosterd en gaar.
In een wijde (koeken)pan de gesneden rode ui aanstoven in olijfolie en daaraan de gesneden rode kool in gedeelten toevoegen. Steeds even omroeren. Dit mag op een vrij hoog vuur. Kruiden met peper en zout. Eventueel ook nog wat extra gemalen venkel.
Dan het scheutje balsamico en / of appelazijn toevoegen, de appelstroop en indien nodig een beetje water. Het laurierblad erbij en met deksel op een zacht vuur 20 min laten stoven. Af en toe omroeren.
We gebruiken alleen het vlees van de worst. Tussen duim en wijsvinger steeds een stukje gehakt van ± 2,5 cm uit het vel knijpen. Vang op in de schaal.
In de hapjespan olijfolie verhitten en het vlees met de venkelzaadjes op middelhoog vuur gaar bakken in 3 - 5 min.
Schep uit de pan en bak omscheppend de prei in 3 min en dan nog 1 minuut de bosuitjes.
De rode kool en de geroosterde aardappeltjes hier in gedeelten doorheen scheppen en als laatste ook de stukjes worstvlees, de kleuren mooi gelijk verdelen.
Klaar om te serveren.
Verwarm de oven voor op 210°C (3D hete lucht) of 220°C.
Snijd de geschrobde, ongeschilde aardappelen stukken van 3 cm (hapklaar zeg maar).
Leg ze op de beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, gemalen peper en (grof) zout. Verdeel ook de gesmolten boter erover en zet in de oven. In ongeveer 20 min zijn ze lekker bruin geroosterd en gaar.
In een wijde (koeken)pan de gesneden rode ui aanstoven in olijfolie en daaraan de gesneden rode kool in gedeelten toevoegen. Steeds even omroeren. Dit mag op een vrij hoog vuur. Kruiden met peper en zout. Eventueel ook nog wat extra gemalen venkel.
Dan het scheutje balsamico en / of appelazijn toevoegen, de appelstroop en indien nodig een beetje water. Het laurierblad erbij en met deksel op een zacht vuur 20 min laten stoven. Af en toe omroeren.
We gebruiken alleen het vlees van de worst. Tussen duim en wijsvinger steeds een stukje gehakt van ± 2,5 cm uit het vel knijpen. Vang op in de schaal.
In de hapjespan olijfolie verhitten en het vlees met de venkelzaadjes op middelhoog vuur gaar bakken in 3 - 5 min.
Schep uit de pan en bak omscheppend de prei in 3 min en dan nog 1 minuut de bosuitjes.
De rode kool en de geroosterde aardappeltjes hier in gedeelten doorheen scheppen en als laatste ook de stukjes worstvlees, de kleuren mooi gelijk verdelen.
Klaar om te serveren.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is een variatie op gnocchi met cavolo nero en braadworst van ah recepten. Dat is ook erg lekker, maar niet precies wat ik in huis had.
In plaats van de gnocchi heb ik geroosterde aardappel gebruikt en rode kool, ui, prei en bosui in plaats van de groentemix met cavolo nero.
Iets meer werk, maar niet moeilijk.
Wat dit gerecht een bijzonder Italiaans tintje geeft is het venkelzaad. In Sicilië vooral wordt venkel graag in het eten gebruikt.
In plaats van de gnocchi heb ik geroosterde aardappel gebruikt en rode kool, ui, prei en bosui in plaats van de groentemix met cavolo nero.
Iets meer werk, maar niet moeilijk.
Wat dit gerecht een bijzonder Italiaans tintje geeft is het venkelzaad. In Sicilië vooral wordt venkel graag in het eten gebruikt.
Ingrediënten
400 g verse worst of varkenssaucijs
1 el venkelzaad
1,2 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
olijfolie
flinke eetlepel gesmolten boter
peper & zout
1/2 rode kool, wat grover gesneden
1 rode ui, in kwart ringen
1 laurierblad
scheutje balsamico en/of appelazijn
1/2 el appelstroop
1 prei in ringen
2 bosui in ringetjes.
1 el venkelzaad
1,2 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
olijfolie
flinke eetlepel gesmolten boter
peper & zout
1/2 rode kool, wat grover gesneden
1 rode ui, in kwart ringen
1 laurierblad
scheutje balsamico en/of appelazijn
1/2 el appelstroop
1 prei in ringen
2 bosui in ringetjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote hapjespan
schaal of bord
stoofpan met deksel voor de kool
bakplaat met bakpapier
schaal of bord
stoofpan met deksel voor de kool
bakplaat met bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494416
Homepage ID
3042473
Teller
0
Bron
AH recepten
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht