Bereidingswijze
ðŸ´Snijd de raapstelen in stukken van ca 3 cm.
ðŸ´Kook de aardappels gaar in ca 15 minuten.
ðŸ´Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn.
ðŸ´Voeg een klontje boter en scheut melk toe en meng door elkaar.
ðŸ´Voeg dan de raapstelen toe en schep er met een houten lepel doorheen.
ðŸ´Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen zodat de raapstelen iets kunnen slinken.
ðŸ´Breng de stamppot op smaak met wat peper, zout en kruiden
🥬Veganistische optie: laat de kikkererwten even uitlekken, en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een beetje olie, peper, zout en paprikapoeder. Rooster in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en knapperig. Schep af en toe om. Strooi de geroosterde kikkererwten over de stamppot.
🧀Vegetarische optie: Snij de kaas in blokjes en schep als laatste door de raapstelenstamppot. Niet te vroeg, dan smelten ze te veel. Zongedroogde tomaatjes zijn ook nog een heerlijke toevoeging.
🥓 Vleesoptie: Bak de spekreepjes van De Goed Gevulde en meng ze door de stamppot.
ðŸ´Kook de aardappels gaar in ca 15 minuten.
ðŸ´Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn.
ðŸ´Voeg een klontje boter en scheut melk toe en meng door elkaar.
ðŸ´Voeg dan de raapstelen toe en schep er met een houten lepel doorheen.
ðŸ´Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen zodat de raapstelen iets kunnen slinken.
ðŸ´Breng de stamppot op smaak met wat peper, zout en kruiden
🥬Veganistische optie: laat de kikkererwten even uitlekken, en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een beetje olie, peper, zout en paprikapoeder. Rooster in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en knapperig. Schep af en toe om. Strooi de geroosterde kikkererwten over de stamppot.
🧀Vegetarische optie: Snij de kaas in blokjes en schep als laatste door de raapstelenstamppot. Niet te vroeg, dan smelten ze te veel. Zongedroogde tomaatjes zijn ook nog een heerlijke toevoeging.
🥓 Vleesoptie: Bak de spekreepjes van De Goed Gevulde en meng ze door de stamppot.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Raapstelen zijn een typische vroege voorjaarsgroente. De frisse lichtpittige blaadjes hebben iets weg van jonge spinazie en rucola. Je kan er heel veel mee: de blaadjes zijn rauw lekker in een salade, bijvoorbeeld met geitenkaas en stukjes appel. Ook door de risotto zijn raapsteeltjes heerlijk, maar even wokken bij rijst of pasta kan ook heel goed. Mijn favoriet is de *raapstelenstamppot*, en hieronder heb ik voor jullie een veganistische, vegetarische én vleesversie van deze stamppot. Voor ieder wat wils!
Ingrediënten
ðŸ€200 gram raapstelen
ðŸ€500 gram aardappels
ðŸ€Room of creme fraiche
ðŸ€Klontje boter
ðŸ€Kikkererwten óf oude kaas óf spekreepjes
ðŸ€Peper en zout
ðŸ€Eventueel wat (verse) kruiden naar smaak
ðŸ€500 gram aardappels
ðŸ€Room of creme fraiche
ðŸ€Klontje boter
ðŸ€Kikkererwten óf oude kaas óf spekreepjes
ðŸ€Peper en zout
ðŸ€Eventueel wat (verse) kruiden naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494415
Homepage ID
3042467
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht