Ajam Ketjap Chicken Wings

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/08/2023 - 14:13
Bereidingswijze
Rasp de gember en knoflook en voeg de honing, sambal, ketjap, sap van limoen, (eventueel) rode peper, zout en peper toe en meng alles goed.
Stop de kipvleugels in een stevige diepvries zak en voeg de marinade toe. En laat dit minimaal 8 uur marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg een bakvel op de ovenbakplaat, haal de kip uit de marinade en verspreid ze gelijkmatig.
Bak de kippenvleugeltjes 25-30 minuten.
Afbeelding
Ajam Ketjap Chicken Wings
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had eindelijk een gluten vrije ketjap gevonden en wilde daar meteen mee aan de slag.
Toen vond ik een recept voor Ajam Ketjap kipvleugels van Marie-Louise Kaldenbach op familieoverdekook.nl en wat zijn deze lekker.
Ingrediënten
1 kilo kipvleugels/pootjes
4 tenen knoflook
3 cm verse gember of 1.5 tl gember poeder
4 el ketjap manis (Conimex Bango kecap manis is glutenvij)
3 el honing
sap van een halve limoen
1 el sambal badjak
1 rode peper (ik doe zelf zonder, vind de sambal het al pittig genoeg maken voor mij)
snuf zwarte peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Bakpapier
Kommetje
Lepel
Diepvries zak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494414
Homepage ID
2238997
Teller
0
Bron
Https://familieoverdekook.nl/indische-kippenvleugels-van-de-bbq-ajam-ketjap/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Author Image
Zerachiel_Robert