Bereidingswijze
- Maak de champignons schoon, snij grote exemplaren doormidden, roerbak ze enkele minuutjes in hete olie en doe ze in een ovenschaal.
- Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar, giet ze af, laat ze nog even droogstomen en doe ze bij de champignons in de ovenschaal.
- Snij de plakjes spek in reepjes en verdeel ze over de champignons/spruitjes in de ovenschaal.
- Strooi de geraspte kaas erover en gratineer het geheel 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar, giet ze af, laat ze nog even droogstomen en doe ze bij de champignons in de ovenschaal.
- Snij de plakjes spek in reepjes en verdeel ze over de champignons/spruitjes in de ovenschaal.
- Strooi de geraspte kaas erover en gratineer het geheel 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg simpel te maken met bovendien maar een paar ingredienten. Hier zie je maar weer dat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn om weer iets lekkers op tafel te toveren.
Ik heb zelf geen kruiden toegevoegd omdat het katenspek en de kaas al genoeg smaak afgeven, maar voel je vrij om zelf wat "smaakjes" toe te voegen.
Ik heb zelf geen kruiden toegevoegd omdat het katenspek en de kaas al genoeg smaak afgeven, maar voel je vrij om zelf wat "smaakjes" toe te voegen.
Ingrediënten
- 500 gram spruitjes
- 250 gram kastanjechampignons
- handvol geraspte kaas
- 5 plakjes katenspek
- (olijf)olie
- 250 gram kastanjechampignons
- handvol geraspte kaas
- 5 plakjes katenspek
- (olijf)olie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494413
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij