Scampi zucchini met pikante couscous

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/07/2023 - 08:20
Bereidingswijze
-Verhit een grote koekenpan met rechte zijkanten op middelhoog vuur. Wervel in olie. Voeg ui en 1 theelepel zout toe; bak, roer, 1 minuut. Courgette toevoegen; bak tot het zacht begint te worden, ongeveer 2 minuten. Voeg salsa, chilipepers en 6 cl water toe; aan de kook brengen.
-Roer de couscous erdoor en bedek met garnalen in een gelijkmatige laag. Zet het vuur laag, dek af en kook 5 minuten.
- Bestrooi met erwten, dek af en kook tot de garnalen ondoorzichtig zijn en de couscous alle vloeistof heeft opgenomen, nog 1 tot 2 minuten.
-Serveer met zure room, gesneden radijsjes en meer salsa.
Afbeelding
Scampi zucchini met pikante couscous
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit diner met één koekenpan geeft smaken uit Chili Verde. We houden ervan dat de couscous de smaak en warmte krijgt van de salsa, evenals aardse tonen van ingeblikte groene chilipepers.
Ingrediënten
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 kleine ui, dun gesneden
zout en versgemalen peper
1 courgette (zuccini), in de lengte gehalveerd en in plakjes van 3 cm dik gesneden
24 cl groene salsa, zoals Xochitl, plus meer om te serveren
1 blikje (4,5 gram) fijngehakte milde groene chilipepers, zoals Old El Paso
200 g couscous
500 g grote gepelde, ontdarmde scampi
100 g bevroren erwten
Zure room en gesneden radijsjes, om te serveren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494410
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester