In wijn gestoofd rundvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/07/2023 - 08:04
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150°C.
-Kruid het vlees royaal met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een grote stoofpot op middelhoog vuur.
-Schroei borst tot bruin, 4 tot 5 minuten per kant; overbrengen op een bord. Giet het vet uit de pot en gooi het weg.
-Zet het vuur laag tot medium; voeg de resterende 2 eetlepels olie, sjalotten, knoflook en aardappelzetmeel toe en bak al roerend 2 minuten. Roer de wijn erdoor en schraap alle gebruinde stukjes van de bodem van de pot.
-Voeg bouillon, mosterd, schil en tijm toe; aan de kook brengen. Voeg vlees en eventuele opgehoopte sappen toe. Dek af en breng over naar de oven; kook 2 uur en 15 minuten.
-Vlees omdraaien; groenten toevoegen. Dek af en blijf koken tot alles heel zacht is, ongeveer 45 minuten.
-Breng groenten over op een schaal en vlees op een snijplank; breng op smaak met zout.
-Schep vet uit de vloeistof in de pot. Roer citroensap erdoor; breng op smaak met zout en peper.
-Snijd het borststuk tegen de draad in en serveer, met groenten en saus.
Afbeelding
In wijn gestoofd rundvlees
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wanneer het vlees wordt gestoofd, wordt het buitengewoon sappig en mals. Voor een lente-draai aan het klassieke recept gebruikten we een droge witte wijn in plaats van de gebruikelijke zwaardere rode wijn. 
Ingrediënten
1 runderborststuk van 2,5 kg
Grof zout en versgemalen peper
6 cl extra vierge olijfolie
6 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
5 teentjes knoflook, gepeld
circa 30 g aardappelzetmeel
36 cl droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc
1 liter kippenbouillon
30 g graanmosterd
3 lange reepjes citroenschil, plus 2 eetlepels vers citroensap
6 takjes tijm
750 g baby Yukon Gold-aardappelen, schoongeboend of krieltjes
4 middelgrote wortelen, geschild en in stukken van 7 cm gesneden
1 kleine raap, geschild en in 4 partjes gesneden
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494409
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Martha Stewart - pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester