Franse uien pasta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/07/2023 - 07:48
Bereidingswijze
-Verhit olie op een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als het glinstert de uien en een flinke snuf zout toe. Bak onder regelmatig roeren tot de uien gekarameliseerd zijn . Ongeveer 25-30 minuten.
-Voeg de knoflook, champignons en tijm toe. Bak 3-4 minuten of tot de champignons zacht beginnen te worden. -Voeg de wijn toe om de pan te blussen en voeg de bloem toe. Kook nog 2-3 minuten, tot het ingedikt is.
-Giet de runderbouillon (of groentebouillon) en water erbij. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
-Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook 8-10 minuten of tot ze al dente zijn. (Houd er rekening mee dat andere pastavormen andere kooktijden hebben).
Zet het vuur uit en roer de sherryazijn erdoor.

Serveer warm.
Afbeelding
Franse uien pasta
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige  en romige 'One Pot'  French Onion Pasta met zoete gekarameliseerde uien, champignons en orecchiette pasta.
Ingrediënten
6 cl olijfolie
3 gele uien, dun gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
230 g champignons, in plakjes
1 el verse tijm
12 cl droge witte wijn
2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
50 cl runderbouillon (of groentebouillon)
50 cl water
340 g gedroogde orecchiette of andere kort gesneden pasta
1 el sherryazijn
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Verse kruiden en geroosterd paneermeel om te serveren (optioneel)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494408
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester