Bereidingswijze
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de braadpan (op de foto zie je een koekenpan maar ik heb dit later overgedaan in een braadpan zodat het vlees lekker zacht kan sudderen in de saus) met wat zonnebloemolie en bak de kip op middelhoog vuur goudbruin.
Voeg alle overige ingrediënten (behalve de maizena) toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan. Laat circa 25 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kip zacht en mals is.
Als de kip mals is maar de saus te dun kun je hem binden met maizena. Roer de maizena tot een glad papje met een scheutje koud water en voeg dit al roerend toe aan de teriyakisaus. Je zult zien dat de saus gaat binden. Warm nog even door. Bestrooi voor serveren met lente-ui en sesamzaadjes.
Voeg alle overige ingrediënten (behalve de maizena) toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan. Laat circa 25 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kip zacht en mals is.
Als de kip mals is maar de saus te dun kun je hem binden met maizena. Roer de maizena tot een glad papje met een scheutje koud water en voeg dit al roerend toe aan de teriyakisaus. Je zult zien dat de saus gaat binden. Warm nog even door. Bestrooi voor serveren met lente-ui en sesamzaadjes.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediënten
700 g kipdijfilet, in reepjes gesneden
75 ml sojasaus
75 ml mirin (zoete rijstwijn, verkrijgbaar in de supermarkt bij de Aziatische afdeling)
100 ml water
1 el gembersiroop
1 el honing
1 tl sesamolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 el maizena
Optioneel voor garnering
1 lente-uitje, fijngesneden
Sesamzaadjes
75 ml sojasaus
75 ml mirin (zoete rijstwijn, verkrijgbaar in de supermarkt bij de Aziatische afdeling)
100 ml water
1 el gembersiroop
1 el honing
1 tl sesamolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 el maizena
Optioneel voor garnering
1 lente-uitje, fijngesneden
Sesamzaadjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494133
Homepage ID
1997399
Teller
0
Bron
keukenliefde
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht