Bereidingswijze
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de hapjespan met een scheutje olie en laat heet worden. Bak de kip op middelhoog vuur goudbruin.
Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en laat al roerend enkele minuten op laag vuur garen.
Roer de bouillontablet door 200 ml heet water. Voeg de champignons, prei, tijm, bouillon en de room toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en doe de deksel op het kippannetje. Laat de saus circa 10 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kip mals en zacht is.
Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en laat al roerend enkele minuten op laag vuur garen.
Roer de bouillontablet door 200 ml heet water. Voeg de champignons, prei, tijm, bouillon en de room toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en doe de deksel op het kippannetje. Laat de saus circa 10 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kip mals en zacht is.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediënten
400 g kipdijfilet, in middelgrote stukken gesneden
Olie om in te bakken (bijv. zonnebloem- of olijfolie)
1 ui, fijngesnipperd
2 knoflooktenen, uitgeperst
1 el ongezouten roomboter
1 el bloem
400 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
1 prei, schoongemaakt en fijngesneden
2 tl gedroogde tijm
1 kippenbouillontablet, verkruimeld
200 ml room (slagroom of kookroom)
Olie om in te bakken (bijv. zonnebloem- of olijfolie)
1 ui, fijngesnipperd
2 knoflooktenen, uitgeperst
1 el ongezouten roomboter
1 el bloem
400 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
1 prei, schoongemaakt en fijngesneden
2 tl gedroogde tijm
1 kippenbouillontablet, verkruimeld
200 ml room (slagroom of kookroom)
Hulpmiddelen & keukengerei
Ruime hapjespan of braadpan (met dikke bodem) met deksel
Leuke tips
Variatietips!
Voeg extra prei toe als je meer groenten wilt eten. In plaats van prei kun je ook peultjes, sugarsnaps of doperwten, lente-ui, paprika of spinazie toevoegen. De peultjes en sugarsnaps moet je kort voorkoken (afspoelen met koud water en laten uitlekken in een zeef) en kun je de laatste 5 minuten toevoegen aan de saus om door te warmen. Doperwten kun je rechtstreeks uit de vriezer de laatste 5 minuten van de bereidingstijd toevoegen aan de saus. Paprika, lente-ui of spinazie kun je op hetzelfde moment als de prei toevoegen.
Voeg extra prei toe als je meer groenten wilt eten. In plaats van prei kun je ook peultjes, sugarsnaps of doperwten, lente-ui, paprika of spinazie toevoegen. De peultjes en sugarsnaps moet je kort voorkoken (afspoelen met koud water en laten uitlekken in een zeef) en kun je de laatste 5 minuten toevoegen aan de saus om door te warmen. Doperwten kun je rechtstreeks uit de vriezer de laatste 5 minuten van de bereidingstijd toevoegen aan de saus. Paprika, lente-ui of spinazie kun je op hetzelfde moment als de prei toevoegen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494129
Homepage ID
1997399
Teller
0
Bron
keukenliefde
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht