Bereidingswijze
Verwarm de helft van de roomboter in een soeppan. Voeg alle paddenstoelen en 1 ½ el truffeltapenade toe aan de pan en bak enkele minuten.
Haal alles uit de pan en zet even opzij. Voeg de rest van de boter toe aan de pan en fruit de ui en de knoflook glazig.
Voeg bloem toe en bak even mee. Blus alles met het scheutje wijn. Voeg steeds een scheut paddenstoelenbouillon toe en roer steeds alles mooi glad. Ga door totdat de paddenstoelenbouillon op is.
Voeg truffelolie, tijm, worcestershiresaus , de room en de gebakken paddenstoelen toe. Roer alles goed. Deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen. Vis de tijm uit de soep.
Breng op maak met peper uit de molen en eventueel ( zout na proeven).
Verdeel de soep over 4 voorverwarmde borden en garneer met enkele plukjes bladpeterselie en bosui.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo dat was een heerlijke soep. Feestelijk, smaakvol en helemaal niet moeilijk te maken. Ik las dit recept bij Savory Sweets en wilde het het graag maken. Soms wat eigenwijs om er een eigen draai aan te geven. Meer paddenstoelen en meer truffeltapenade gebruikt en gegarneerd met bladpeterselie én bosui.
Ingrediënten
250 gram gemengde paddenstoelen schoongeveegd in stukken
250 gram champignons schoongeveegd in plakjes
1,5 liter paddenstoelenbouillon( 3 blokjes)
100 ml kookroom
1 middelgrote ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
3 eetlepels roomboter zonder zout
1 eetlepel worcestershiresaus
75 gram bloem
Een paar takjes tijm
Een takje platte peterselie
1 bosui in schuine stukjes.
1 eetlepel truffel tapenade
2 eetlepels (witte) truffelolie
scheutje droge witte wijn
peper uit de molen
250 gram champignons schoongeveegd in plakjes
1,5 liter paddenstoelenbouillon( 3 blokjes)
100 ml kookroom
1 middelgrote ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
3 eetlepels roomboter zonder zout
1 eetlepel worcestershiresaus
75 gram bloem
Een paar takjes tijm
Een takje platte peterselie
1 bosui in schuine stukjes.
1 eetlepel truffel tapenade
2 eetlepels (witte) truffelolie
scheutje droge witte wijn
peper uit de molen
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppan, snijplank, mes, knoflookpers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494121
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Savory Sweet eigen tekst , foto's en aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht