Bereidingswijze
-Was en droog de peterselie grondig en hak vervolgens fijn.
-Verwijder de korsten van het oudbakken brood en snijd het in kleine stukjes. Doe het brood in een kom en besprenkel met de azijn. Laat een paar minuten rusten en knijp het brood vervolgens uit om het overtollige vocht te verwijderen.
- Doe het brood in een mengkom. Voeg de ansjovis, de ontzoute kappertjes en de knoflook toe, zorg ervoor dat u de kern verwijdert.
- Mix de ingrediënten tot een pasta.
- Voeg de gehakte peterselie toe aan de inhoud van de mengkom.
- Kook de eieren hard, verwijder de schaal en leg de dooiers opzij.
- Voeg de eierdooiers toe aan de overige ingrediënten door ze door een fijne zeef te halen.
- Meng alle ingrediënten grondig en voeg geleidelijk de olie toe tot het mengsel de consistentie van een goede saus aanneemt.
- Proef en voeg eventueel zout toe.
-Verwijder de korsten van het oudbakken brood en snijd het in kleine stukjes. Doe het brood in een kom en besprenkel met de azijn. Laat een paar minuten rusten en knijp het brood vervolgens uit om het overtollige vocht te verwijderen.
- Doe het brood in een mengkom. Voeg de ansjovis, de ontzoute kappertjes en de knoflook toe, zorg ervoor dat u de kern verwijdert.
- Mix de ingrediënten tot een pasta.
- Voeg de gehakte peterselie toe aan de inhoud van de mengkom.
- Kook de eieren hard, verwijder de schaal en leg de dooiers opzij.
- Voeg de eierdooiers toe aan de overige ingrediënten door ze door een fijne zeef te halen.
- Meng alle ingrediënten grondig en voeg geleidelijk de olie toe tot het mengsel de consistentie van een goede saus aanneemt.
- Proef en voeg eventueel zout toe.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Piemontees gekookt vlees wordt geserveerd met groene saus. Dit is een saus gemaakt van peterselie en ansjovis die vleesgerechten opwaardeert. Het recept voor groene saus is heel eenvoudig en lekker !
Ingrediënten
100 g Peterselie
2 Eieren
30 g oud wit Brood
25 ml Witte wijn azijn
1 Knoflook teentje
3 Ansjovisfilet
10 Kappertjes
Extra vergine olijfolie
2 Eieren
30 g oud wit Brood
25 ml Witte wijn azijn
1 Knoflook teentje
3 Ansjovisfilet
10 Kappertjes
Extra vergine olijfolie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494106
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Tried and taste - pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht