Lamsravioli met boter en salie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/31/2022 - 08:56
Bereidingswijze
Voor het vlees:
-Doe de wortels, een halve ui, knoflook, bleekselderij en vlees in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en voeg een glas goede aromatische witte wijn toe.
- Bak ongeveer een uur op 180 °, dek de pan vervolgens af met aluminiumfolie en bak opnieuw op 165 ° gedurende 3 uur.
- Haal uit de oven, laat afkoelen en ontbeen het vlees. Verwijder de harde vette delen en de knoflook. Verzamel de groenten die samen met het vlees voor de vulling gebruikt gaan worden.
- Leg de lamsbotten opzij, die worden gebruikt voor de saus.
Voor de vulling
-Doe het vlees en de groenten in de keukenmachine, voeg de Grana Padano en een ei toe. Werk tot je een fijn en kneedbaar deeg krijgt.
Om de pasta te maken :
-Kneed alle ingrediënten tot je een glad deeg krijgt. Laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
-Snijd vervolgens in verschillende delen en rol het deeg in rechthoekige reepjes zo dun mogelijk. Leg de vulling in het midden en bedek met bladerdeeg. Sluit en sluit af met een ravioli pastasnijder.
Voor de lamssaus :
-Leg de lamsbotten op een bakplaat en bruin op 200 graden. Als ze goudbruin zijn, doe je de botten in een pan met ongeveer 3 liter water samen met de gesneden groenten.
-Kook gedurende 5 - 6 uur op laag vuur. Af en toe ontvetten en schuimen.
-Nadat de tijd is verstreken, filtert u en bewaart u de reductie.
Voor de laatste dressing :
-Verhit de boter in een pan met de salie tot de salieblaadjes goudbruin zijn.
De ravioli koken :
-Breng gezouten water aan de kook, kook de ravioli 2 minuten en haal de ravioli uit het water met een schuimspaan.
Serveren :
-Schik in een diepe schaal een lepel Grana Padano, een lepel lamssaus en een lepel boter en salie.
-Leg de vers uitgelekte ravioli erop en werk opnieuw af met de kaas, de lamssaus en de boter met de salie.

Garneer met een vers salieblad.
Afbeelding
Lamsravioli met boter en salie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Culinair gerecht voor de gevorderden onder ons ..... van de Italiaanse chef Giorgio Nava
Ingrediënten
1,5 kg Schouder van (Karoo) lamsvlees met been
2 Wortels
1/2 Ui
3 Selderij stengels
Zout
Zwarte peper
1 glas droge witte wijn

Vulling :
100 g Grana Padano, 12 maanden oud geraspt
1 ei

Pasta :
1 kg Bloem voor alle doeleinden
10 Eidooiers
4 Eieren

Lamssaus :
1 kg Lamsbeenderen
4 Wortels
1 Ui
3 stengels selder
3 liter Water

Dressing :
250 g Zoute boter
Leuke tips
Volgens chef-kok Giorgio Nava bevatten deze ravioli een uitzonderlijk ingrediënt: Karoo-lam dat in het wild is opgegroeid in een werkelijk spectaculaire semi-aride regio. De lammeren, die tot 40 kg kunnen wegen, voeden zich met de zeer schaarse grassen en struiken die groeien tussen de stenen, bergen en grenzeloze vlaktes die typerend zijn voor de Karoo-regio. Dit dieet geeft het vlees een unieke smaak, legt de chef uit.

Voor zijn ravioli gebruikt Nava de voorste schouders van het lamsvlees, een meer betaalbare snit, vol van smaak en perfect voor de vulling.

"Het is een gerecht waar ik bijzonder dol op ben, omdat het erg Italiaans is met een geweldig lokaal ingrediënt."
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1494105
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Giorgio Nava
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester