Limoncello taart MWB

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/30/2022 - 18:33
Bereidingswijze
Hak de cantuccini koekjes klein in de keukenmachine
Roer de gesmolten boter erdoor, dit wordt de bodem van de taart

Vet de schaal in, schep het mengsel erin de druk het goed plat

Verwarm de oven voor op 160 graden

Klopt de eieren op met de suiker

Vermaal de amandelen tot grove stukken in de keukenmachine
Doe ze bij het eiermengsel
Meng de ricotta erdoor tot een glad beslag

Stort het beslag in de springvorm
Zet in de oven voor 55 minuten - de bovenkant blijft licht van kleur.
De taart is goed als er niks meer aan de prikker blijft hangen

Goed laten afkoelen in de vorm (het is een sponsachtige taart geworden)
Voorzichtig uit de vorm halen, en bovenkant bestrooien met poedersuiker


Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als nagerecht gebruikt voor 12 personen, met voor ieder een borrelglaasje limoncello erbij en een bolletje citroenijs.
Ingrediƫnten
bakvorm 22 cm
200 gram cantuccini koekjes
150 gr boter (zacht)
220 gram suiker
6 eieren
500 gram ricotta (wordt stevig in de oven)
95 gram amandelen
4 el limoncello
2 citroenen
poedersuiker als garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Leuke tips
Blauwe bessen als garnering maakt het kleurrijker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494104
Homepage ID
2964207
Teller
0
Bron
samenvoegsel en betere hoeveelheden (meer koekjes en limoncello ;-)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Marjelleke68