Bereidingswijze
Instructies voor kruidenmix:
- Doe alle ingrediënten in een blender tot de mix een romige consistentie wordt. Voeg eventueel wat water toe maar niet te veel. Voeg naar smaak een snufje zout en peper toe. Zet het mengsel opzij.
- Deze kruidenmix moet een beetje zout naar smaak zijn, dit geeft het gerecht smaak.
- Doe het gehakt samen met de kruidenmix in een grote kom. Meng goed met de vingers (zorg ervoor dat je je handen wast). Vorm kleine gehaktballetjes in de palm van je hand.
- Doe olie in een koekenpan en verhit deze. Leg de gehaktballetjes in de hete olie en bak ze aan alle kanten bruin. Verwijder en zet opzij.
- Voeg in dezelfde olie de tomatenpuree en de helft van de paprika's en uien toe. Laat een paar minuten bakken en voeg water toe. Laat de saus aan de kook komen en zet het vuur uit.
- Leg de rest van de paprika's op de bodem van de slowcooker, gevolgd door de gehaktballen en voeg als laatste de saus toe. Dek af en zet de slowcooker op 6 uur op hoog.
- Doe alle ingrediënten in een blender tot de mix een romige consistentie wordt. Voeg eventueel wat water toe maar niet te veel. Voeg naar smaak een snufje zout en peper toe. Zet het mengsel opzij.
- Deze kruidenmix moet een beetje zout naar smaak zijn, dit geeft het gerecht smaak.
- Doe het gehakt samen met de kruidenmix in een grote kom. Meng goed met de vingers (zorg ervoor dat je je handen wast). Vorm kleine gehaktballetjes in de palm van je hand.
- Doe olie in een koekenpan en verhit deze. Leg de gehaktballetjes in de hete olie en bak ze aan alle kanten bruin. Verwijder en zet opzij.
- Voeg in dezelfde olie de tomatenpuree en de helft van de paprika's en uien toe. Laat een paar minuten bakken en voeg water toe. Laat de saus aan de kook komen en zet het vuur uit.
- Leg de rest van de paprika's op de bodem van de slowcooker, gevolgd door de gehaktballen en voeg als laatste de saus toe. Dek af en zet de slowcooker op 6 uur op hoog.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere gehaktballen uit de Dominicaanse republiek eten we met pasta of rijst .
Ingrediënten
Kruidenmix (Sofrito) Ingrediënten:
3 teentjes knoflook
½ ui
50 g koriander
½ Eetlepel Bouillonpoeder met Kipsmaak
1 kleine tomaat
½ middelgrote groene paprika
Gehaktballetjes Ingrediënten:
500 g mager rundergehakt
200 g bevroren paprika's (gemengde paprikareepjes)
12 cl tomatenpuree
100 g in blokjes gesneden uien
36 cl water
½ eetlepel Canola-olie
3 teentjes knoflook
½ ui
50 g koriander
½ Eetlepel Bouillonpoeder met Kipsmaak
1 kleine tomaat
½ middelgrote groene paprika
Gehaktballetjes Ingrediënten:
500 g mager rundergehakt
200 g bevroren paprika's (gemengde paprikareepjes)
12 cl tomatenpuree
100 g in blokjes gesneden uien
36 cl water
½ eetlepel Canola-olie
Hulpmiddelen & keukengerei
slowcooker
Leuke tips
Heb je geen slowcooker, dan kan je het gerecht evenzo bereiden maar hou je vuur laag ......
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494095
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Matty Navaro
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht