Bereidingswijze
Ontvel de tomaten , ontpit ze en pureer ze met de tomatenpuree. Blancheer de spinazie , pers uit en hak zeer fijn. Schil en kook de wortelen en pureer ze. Kook de bloemkool en pureer de roosjes.
Meng de eieren door de bloem , melk , peper en zout en verdeel dit mengsel over de vier soorten groentepuree.
Bak kleine flensjes van de vier groentepurees en stapel ze afwisselend op elkaar. Snij eventueel de taart rechthoekig , zodat de kleuren beter zichtbaar worden. Laat afkoelen en werk af met gebakken uiringen , gedroogde
Ganda-ham , laurier en rozemarijn.
Meng de eieren door de bloem , melk , peper en zout en verdeel dit mengsel over de vier soorten groentepuree.
Bak kleine flensjes van de vier groentepurees en stapel ze afwisselend op elkaar. Snij eventueel de taart rechthoekig , zodat de kleuren beter zichtbaar worden. Laat afkoelen en werk af met gebakken uiringen , gedroogde
Ganda-ham , laurier en rozemarijn.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
De gâteau van groenteflensjes is afgeleid van 'Le Crespéon' , een zeer bekend Provençaals gerecht. Chefs laten deze taart een nacht rusten. Daarna wordt ze koud geserveerd tijdens een buffet.
Ingrediënten
4 tomaten
1 el tomatenpuree
150 g spinazie
150 g wortelen
150 g bloemkool
16 eieren
8 el bloem
olie om te bakken
peper en zout
Voor de afwerking :
laurierblaadjes
takjes rozemarijn
gefrituurde uiringen
Ganda-ham , in de oven gedroogd.
1 el tomatenpuree
150 g spinazie
150 g wortelen
150 g bloemkool
16 eieren
8 el bloem
olie om te bakken
peper en zout
Voor de afwerking :
laurierblaadjes
takjes rozemarijn
gefrituurde uiringen
Ganda-ham , in de oven gedroogd.
Hulpmiddelen & keukengerei
kook pot
keukenrobot of blender
grote mengkom
garde
kleine pannenkoekenpan
keukenrobot of blender
grote mengkom
garde
kleine pannenkoekenpan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1494089
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Proeven , het lekkerste tijdschrift van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht