Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinvorm licht in.
2. Smelt de boter en knoflook in een kleine pan tot geurig, ongeveer 5 minuten.
3. Meng in een grote kom de zoete aardappelen, knoflookboter, tijm, oregano, parmezaanse kaas, manchego en een flinke snuf zout en peper. Meng goed. Leg de zoete aardappelen gelijkmatig in de voorbereide muffinvorm en stapel de lagen helemaal naar boven. De zoete aardappelen krimpen tijdens het koken.
4. Dek af met folie en leg op een bakplaat. Schuif in de oven en rooster gedurende 40 minuten. Verwijder de folie en kook nog 20-25 minuten of tot de aardappelen zacht en goudbruin zijn. Ga met een botermes langs de randen van elke stapel om ze los te maken.
Serveer onmiddellijk, bestrooid met een beetje zeezout.
2. Smelt de boter en knoflook in een kleine pan tot geurig, ongeveer 5 minuten.
3. Meng in een grote kom de zoete aardappelen, knoflookboter, tijm, oregano, parmezaanse kaas, manchego en een flinke snuf zout en peper. Meng goed. Leg de zoete aardappelen gelijkmatig in de voorbereide muffinvorm en stapel de lagen helemaal naar boven. De zoete aardappelen krimpen tijdens het koken.
4. Dek af met folie en leg op een bakplaat. Schuif in de oven en rooster gedurende 40 minuten. Verwijder de folie en kook nog 20-25 minuten of tot de aardappelen zacht en goudbruin zijn. Ga met een botermes langs de randen van elke stapel om ze los te maken.
Serveer onmiddellijk, bestrooid met een beetje zeezout.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het geheim...de aardappelen in dunne plakjes snijden en in laagjes op elkaar leggen om stapels te maken. Terwijl elke stapel wegbakt, worden de randen van de aardappelen extra krokant, terwijl het midden boterachtig wordt. Met hints van tijm, parmezaanse kaas en knoflook, zullen deze stapeltjes zeker een hit worden. Lekker bij steak !
Ingrediënten
100 g gezouten boter
1-2 teentjes knoflook, geraspt
6 middelgrote zoete aardappelen, in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels gehakte verse tijm
2 theelepels gehakte verse oregano
50 g geraspte Parmezaanse kaas
30 g geraspte manchegokaas
zout en zwarte peper
1-2 teentjes knoflook, geraspt
6 middelgrote zoete aardappelen, in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels gehakte verse tijm
2 theelepels gehakte verse oregano
50 g geraspte Parmezaanse kaas
30 g geraspte manchegokaas
zout en zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
1 muffinvorm voor 12 stuks
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494085
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
HB Harvest - chef = Tieghan
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch