Smoky kaasfondue met geuze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/29/2022 - 10:56
Bereidingswijze
1 Zet een vuurvaste pot op het rooster van de BBQ. Het beste is om de kaasfondue ergens aan de zijkant op het rooster te zetten of indirect te ‘grillen'.
2 Doe de geuze in de pot. Hou nog een kleine bodem over in het flesje. Breng de geuze met het deksel op de pot tot het kookpunt. Voeg eventueel al wat rookhout toe aan de barbecue, zodat die smaak in de saus kan trekken. Voeg geleidelijk aan de kazen toe. Pel de knoflook en rasp ‘m erbij. Voeg de tijm en de mosterd toe. Roer goed tot de kaas mooi is gesmolten.
3 Meng het maïszetmeel met het restje bier. Roer het door de kaasfondue om de saus in te dikken. Werk af met de fijngesneden bieslook en serveer met brood op stokjes.
Afbeelding
Smoky kaasfondue met geuze
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxJe kunt het brood eventueel ook eerst even kort grillen of na het doppen boven het vuur houden voor een krokant kaaskorstje.
Ingrediënten
1 flesje geuze bier ( 37 cl )
300 g emmentaler
300 g gruyère
150 g cheddar
verse tijm
1 knoflook teentje
verse bieslook
1 tl scherpe mosterd
1 el maïszetmeel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494083
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Loiv Van Impe
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester