Bereidingswijze
-Spoel de kippendijen af met water en dep droog met keukenpapier. Kruid met zout en zwarte peper aan beide kanten van de kip.
-Pureer de tomaten in een keukenmachine.
-Verwarm de pan met wat olie en bak de kippendijen met de huid naar beneden. Bak beide kanten van de kip bruin. Haal de kip uit de braadpan, bewaar het sap dat uit de kip sijpelt.
-Draai het vuur middelhoog en fruit de ui en knoflook een paar minuten of tot de in blokjes gesneden ui zacht zijn. -Voeg de tomatenpuree en basilicum toe, roer goed om ; voeg de kip en het sap erbij en dek de braadpan af met het deksel en laat op laag vuur ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.
-Voeg zout en bruine suiker toe, roer goed om.
Garneer met gehakte peterselie en serveer direct.
-Pureer de tomaten in een keukenmachine.
-Verwarm de pan met wat olie en bak de kippendijen met de huid naar beneden. Bak beide kanten van de kip bruin. Haal de kip uit de braadpan, bewaar het sap dat uit de kip sijpelt.
-Draai het vuur middelhoog en fruit de ui en knoflook een paar minuten of tot de in blokjes gesneden ui zacht zijn. -Voeg de tomatenpuree en basilicum toe, roer goed om ; voeg de kip en het sap erbij en dek de braadpan af met het deksel en laat op laag vuur ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.
-Voeg zout en bruine suiker toe, roer goed om.
Garneer met gehakte peterselie en serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk recept voor eenpansgestoofde kip met tomaten- en basilicumsaus. Geweldige doordeweekse avondmaaltijd voor het gezin!
Ingrediƫnten
500 g kippendijen
zout
zwarte peper
400 g hele gepelde tomaten ( blik )
2 eetlepels olijfolie
1/2 ui in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
10 verse basilicumblaadjes, gehakt
zout naar smaak
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel gehakte peterselie voor garnering
zout
zwarte peper
400 g hele gepelde tomaten ( blik )
2 eetlepels olijfolie
1/2 ui in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
10 verse basilicumblaadjes, gehakt
zout naar smaak
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel gehakte peterselie voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494080
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
rasa malaysia
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht