Bereidingswijze
Doe de gesnipperde sjalotten in een kookpot met de rode wijn , de champignons , tijm en laurier.
Laat dit koken tot de wijn verdampt is.
Voeg bruine suiker en de kalfsfond toe en laat dit inkoken tot de helft.
Zeef de saus , bindt met de roux , smaak af met peper en zout en roer er de koude boter onder de saus.
Laat dit koken tot de wijn verdampt is.
Voeg bruine suiker en de kalfsfond toe en laat dit inkoken tot de helft.
Zeef de saus , bindt met de roux , smaak af met peper en zout en roer er de koude boter onder de saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Saus Bourguignonne is een Franse saus op basis van rode wijn met uien of sjalotten , een bouquet garni , gereduceerd , gezeefd en gemengd met wat espagnolesaus. Vlak voor het opdienen wordt het met boter bestreken en licht gekruid met cayennepeper. Zoals alle rode wijnen kunnen er tijdens het koken champignons worden toegevoegd om de smaak te verrijken.
Ingrediƫnten
1 fles rode wijn
4 gesnipperde sjalotjes
50 g champignons
1 takje tijm
1 blaadje laurier
800 ml kalfsfond
1 klontje cassonade suiker (bruine suiker)
25 g koude boter
peper en zout
4 gesnipperde sjalotjes
50 g champignons
1 takje tijm
1 blaadje laurier
800 ml kalfsfond
1 klontje cassonade suiker (bruine suiker)
25 g koude boter
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpot
zeef
garde
zeef
garde
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494079
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lacroix.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht