Jagermeestersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/29/2022 - 00:27
Bereidingswijze
Bak de champignons aan , samen met de sjalotten en het spek.
Kruid met peper.
Voeg de wildfond toe en de wijn en kook zachtjes gedurende 10 minuten.
Kruid met peper en zout.
Roer de koude boter onder de saus.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze jagermeestersaus mag niet ontbreken in het lijstje van Franse bruine basissauzen voor wildgerechten. De saus is een afgeleide van de Poivrade , met room en veenbessen.
Ingrediƫnten
800 ml wildfond
100 g kleine champignons
50 g gerookt spek in blokjes
3 fijngesneden sjalotjes
75 ml witte wijn
40 g koude boter
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Stoofpotje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494078
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Lacroix.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003