Bereidingswijze
Doe de azijn met de ui, kruidnagel en laurierblad in een grote bak. Kruid de bouten met zout, peper en nootmuskaat en leg deze 24 uur in de azijn in de koelkast.
Doe een scheut boter in een braadpan en bak de bouten aan. Zodra ze bruin zijn doe je de uien erbij en bak je deze aan. Haal de bouten even eruit en doe de stroop erbij. Even meebakken en dan de ketjap manis erbij, breng aan de kook en voeg het azijnmengsel toe en breng weer aan de kook. Laat het nu 1,5 uur zachtjes doorkoken. Zodra het vlees gaar is, kun je naar smaak nog suiker toevoegen en indien nodig de saus binden met allesbinder.
Doe een scheut boter in een braadpan en bak de bouten aan. Zodra ze bruin zijn doe je de uien erbij en bak je deze aan. Haal de bouten even eruit en doe de stroop erbij. Even meebakken en dan de ketjap manis erbij, breng aan de kook en voeg het azijnmengsel toe en breng weer aan de kook. Laat het nu 1,5 uur zachtjes doorkoken. Zodra het vlees gaar is, kun je naar smaak nog suiker toevoegen en indien nodig de saus binden met allesbinder.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Knien in ut zoer
Ingrediƫnten
- 4 konijnenbouten
- 1 liter azijn
- Flinke scheut ketjap manis
- Eetlepel stroop
- Scheut boter
- Nootmuskaat
- 2x laurierblad
- 2 kruidnagel
- Peper
- Zout
- Scheut boter
- 1 grote ui in halve ringen
- Allesbinder
- Suiker naar smaak
- 1 liter azijn
- Flinke scheut ketjap manis
- Eetlepel stroop
- Scheut boter
- Nootmuskaat
- 2x laurierblad
- 2 kruidnagel
- Peper
- Zout
- Scheut boter
- 1 grote ui in halve ringen
- Allesbinder
- Suiker naar smaak
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494071
Homepage ID
3038561
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht