Bereidingswijze
Prik een gaatje in de eieren. Breng water met de azijn aan de kook. Kook de eieren in kokend water gedurende 4 Ć 5 minuten.
Snijd de korsten van het zuurdessembrood en snijd elk sneetje in 4 balkjes. Wikkel er een sneetje ontbijtspek rond. Bak krokant in een pan , zonder vetstof aan alle kanten krokant. Strooi er een beetje kaas over.
Verwijder het kapje van de gekookte eieren , zet in een eierdopje en serveer met de speksoldaatjes.
Snijd de korsten van het zuurdessembrood en snijd elk sneetje in 4 balkjes. Wikkel er een sneetje ontbijtspek rond. Bak krokant in een pan , zonder vetstof aan alle kanten krokant. Strooi er een beetje kaas over.
Verwijder het kapje van de gekookte eieren , zet in een eierdopje en serveer met de speksoldaatjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rijmt voor jou zondag ook op spek met eieren ? Ga dan eens voor een 'specialleke' met dit gekookt eitje met speksoldaatjes. Geef acht...euhm....eet !
Ingrediƫnten
4 eieren
water
1 el azijn
2 sneetjes zuurdessembrood
8 sneetjes ontbijtspek
2 el geraspte kaas
water
1 el azijn
2 sneetjes zuurdessembrood
8 sneetjes ontbijtspek
2 el geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpot
koekenpan
eierdopjes
koekenpan
eierdopjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1494064
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht