Bereidingswijze
Smelt de roomboter in een hapjespan. Bestrooi de kabeljauwhaasjes aan beide kanten lichtjes met peper en zout.
Bak de kabeljauw circa 3 minuten aan de ( donkere ) huidkant. Keer de haasjes en bak nogmaals 2 minuten. mi ( Afhankelijk van de dikte)
Draai de haasje weer om en voeg de slag/ kookroom , ketchup, de tabasco , whiskey toe aan de pan en roer tot een saus. Voeg de garnalen toe en schud met de pan heen en weer zodat de garnalen de kans krijgen om te warmen. Proef even aan de saus en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe. Bestrooi met wat gesnipperde bieslook.
Heerlijk met rijst of puree en een groente naar keuze. Ook heerlijk op een bordje spaghetti.
Bak de kabeljauw circa 3 minuten aan de ( donkere ) huidkant. Keer de haasjes en bak nogmaals 2 minuten. mi ( Afhankelijk van de dikte)
Draai de haasje weer om en voeg de slag/ kookroom , ketchup, de tabasco , whiskey toe aan de pan en roer tot een saus. Voeg de garnalen toe en schud met de pan heen en weer zodat de garnalen de kans krijgen om te warmen. Proef even aan de saus en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe. Bestrooi met wat gesnipperde bieslook.
Heerlijk met rijst of puree en een groente naar keuze. Ook heerlijk op een bordje spaghetti.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aangezien we Kerstavond met de gehele familie bij onze zoon van een geweldig Kerstdiner , dat hoofdzakelijk op de Green Egg was bereid , mochten genieten en we de kerstdagen zelf met ons tweetjes zijn , heb ik rekening gehouden met de lievelingsgerechten van mijn man. Geen culinaire hoogstandjes , maar heerlijk eenvoudig. Dit gerecht is nieuw en een schot in de roos. Ik moet het zeker vaker gaan maken.Feestelijk voor de Kerst en heerlijk voor als je gasten hebt.
Dan ga ik de bereidingswijze van de vis en de saus iets aanpassen , zodat de saus al gemengd is en de kabeljauw niet uit elkaar valt.
Dan ga ik de bereidingswijze van de vis en de saus iets aanpassen , zodat de saus al gemengd is en de kabeljauw niet uit elkaar valt.
Ingrediënten
2 kabeljauwhaasjes van 150 gram
1 klont roomboter( ongezouten)
peper en zout naar smaak
75 gr gekookte roze garnalen
VOOR DE COCKTAILSAUS
75 ml room
3 el ketchup
2 el whisky
2 druppels tabasco
peper en zout, naar smaak
bieslook gesnipperd
1 klont roomboter( ongezouten)
peper en zout naar smaak
75 gr gekookte roze garnalen
VOOR DE COCKTAILSAUS
75 ml room
3 el ketchup
2 el whisky
2 druppels tabasco
peper en zout, naar smaak
bieslook gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal, pan, kom
Leuke tips
Draai het haasje slechts 2 keer en roer alles voor de warme cocktailsaus alvast door elkaar. Voeg dan pas met de garnalen bij de vis.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494054
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Culinea Eigen tekst en foto.
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht