Rode bietensalade met appel en rolmops

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/26/2022 - 14:14
Bereidingswijze
Kook de rode biet gaar. Laat de biet afkoelen en verwijder de schil. Snij in blokjes. Roer een dressing van de Griekse Yoghurt , mayonaise, en de peterselie. Schep de rolmops, rode biet en appel door deze saladedressing. Schep in glaasjes en werk af met een blaadje peterselie.
Afbeelding
Rode bietensalade met appel en rolmops
Rode bietensalade met appel en rolmops
Rode bietensalade met appel en rolmops
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze salade van rolmops, rode biet en appel is heerlijk van smaak. Het zurige van de rolmops en het zoetige van de bietjes is in perfecte balans. Gebruik het als amuse in een glaasje , of als heerlijke salade op een broodje bij de lunch. Ook lekker op toast bij de borrel.

Uit een amuseboekje haalde ik dit grecept. Helaas had ik 2 ingrediƫnten niet voorhanden en heb op mijn eigen manier deze salade bedacht.
Ingrediƫnten
1 rolmops in kleine stukjes gesneden. Wel het augurkje gebruiken, niet de uien
1 rode biet gekookt , gepeld, afgekoeld en in blokjes gesneden
1/2 Granny Smith appel geschild , klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
2 el Griekse Yoghurt 10 % vet
1 el ( Belgische )mayonaise
1 flinke tak verse blad peterselie gesnipperd
4 blaadjes peterselie ter garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank, mes amuseglaasjes en lepeltjes
Leuke tips
Minder werk? Koop dan geen verse biet maar voorgekookte bietjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1494053
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47