Bereidingswijze
Maal de koeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Verdeel de koekkruimels over 6 glazen.
Doe de slagroom met de poedersuiker in een kom en klop deze met een handmixer op tot zachte pieken. Voeg de mascarpone toe en klop deze erdoor. Mix het mengsel 1-2 minuten door. Voeg tot slot de lemon curd toe en klop dit er kort door.
Verdeel het mascarponemengsel over de 6 glazen. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak, maar je kunt het ook met een lepel doen. Zet de glaasjes tot serveren in de koelkast.
Garneer de citroen toetjes voor het serveren met de blauwe bessen en het geroosterde amandelschaafsel.
Doe de slagroom met de poedersuiker in een kom en klop deze met een handmixer op tot zachte pieken. Voeg de mascarpone toe en klop deze erdoor. Mix het mengsel 1-2 minuten door. Voeg tot slot de lemon curd toe en klop dit er kort door.
Verdeel het mascarponemengsel over de 6 glazen. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak, maar je kunt het ook met een lepel doen. Zet de glaasjes tot serveren in de koelkast.
Garneer de citroen toetjes voor het serveren met de blauwe bessen en het geroosterde amandelschaafsel.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
tweede kerstdag 2022
Ingrediƫnten
Voor de citroenmascarpone
250 ml slagroom
50 gr poedersuiker
250 gr mascarpone
150 gr lemon curd, zelfgemaakt of gekocht
Verder nodig
10-12 kandijkoeken
125 gr blauwe bessen
20 gr amandelschaafsel, geroosterd
250 ml slagroom
50 gr poedersuiker
250 gr mascarpone
150 gr lemon curd, zelfgemaakt of gekocht
Verder nodig
10-12 kandijkoeken
125 gr blauwe bessen
20 gr amandelschaafsel, geroosterd
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494047
Homepage ID
1997399
Teller
0
Bron
Rutger Bakt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht