Bereidingswijze
- Snijd de vis in stukken van ongeveer 5 cm breed. Droog de vis met keukenpapier en wrijf 1 eetlepel currypasta over de stukken.
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de resterende 2 eetlepels currypasta, kokosmelk, water, vissaus en suiker toe.
-Voeg de groenten toe en breng de pan aan de kook.
-Zet het vuur laag tot medium laag en voeg de vis toe. Dek de pan af en kook gedurende 5 minuten, of tot de vis niet meer ondoorzichtig is. Als je vis vrij dik is, moet je de stukken misschien omdraaien en nog 1-2 minuten laten garen.
-Serveer met wat fijngehakte koriander en een scheutje limoensap.
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de resterende 2 eetlepels currypasta, kokosmelk, water, vissaus en suiker toe.
-Voeg de groenten toe en breng de pan aan de kook.
-Zet het vuur laag tot medium laag en voeg de vis toe. Dek de pan af en kook gedurende 5 minuten, of tot de vis niet meer ondoorzichtig is. Als je vis vrij dik is, moet je de stukken misschien omdraaien en nog 1-2 minuten laten garen.
-Serveer met wat fijngehakte koriander en een scheutje limoensap.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Thaise viscurry is een makkelijk en lekker recept dat klaar is binnen de 20 minuten . De vis wordt voorzichtig gepocheerd in een smaakvolle kokoscurrysaus die barst van de heerlijke Thaise smaken. Je zult het geweldig vinden!
Ingrediënten
750 g witte vis ( kabeljauw of zeebaars of Kabeljauw of schelvis of Tilapia
3 eetlepels rode Thaise currypasta
2 eetlepels kokosolie
½ middelgrote ui, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte gember
3 teentjes knoflook, fijngehakt
45 cl kokosmelk
12 cl water
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel kokos- of bruine suiker
800 g gehakte groenten, afgebeeld zijn sperziebonen, wortels en rode paprika's
Gehakte koriander en limoensap, om te serveren
3 eetlepels rode Thaise currypasta
2 eetlepels kokosolie
½ middelgrote ui, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte gember
3 teentjes knoflook, fijngehakt
45 cl kokosmelk
12 cl water
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel kokos- of bruine suiker
800 g gehakte groenten, afgebeeld zijn sperziebonen, wortels en rode paprika's
Gehakte koriander en limoensap, om te serveren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494043
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij