Bloody Mary met tomatenwater

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/26/2022 - 00:48
Bereidingswijze
Snijd de tomaten in stukken en doe ze samen met de blaadjes basilicum in de blender en mix enkele seconden.
Doe de tomatenpulp in een neteldoek in een zeef die een grote kom hangt. Laat uitlekken.
Doe 2 à 3 druppels worcestershiresaus en 1 druppeltje tabasco in elk glas.
Voeg ook wat vers gemalen zwarte peper en chili salt toe.
Pers een citroen en doe ongeveer 1 cl van het sap in elk glas en roer even los.
Doe wat ijsblokjes in het glas en voeg er 4 cl wodka aan toe. Leng aan met het tomatenwater .
Werk het glas af met een garnituur van kerstomaatjes , basilicum en ijsblokjes van mozzarella water.
Afbeelding
Bloody Mary met tomatenwater
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept van Andy De Bouwer.
Tomatenwater is de basis van dit recept , het is veel luchtiger en veel verteerbaarder dan tomatensap
Ingrediënten
Voor de cocktail :
8 tomaten
4 blaadjes basilicum
2 à 3 druppels Worcestershiresaus
1 druppel tabasco
Versgemalen zwarte peper
Chili salt
sap van 1 citroen
4 cl wodka
Voor de garnituur :
enkele kerstomaatjes
enkele blaadjes basilicum
enkele ijsblokjes mozzarellawater
Hulpmiddelen & keukengerei
Blender
zeef
neteldoek
grote kom
Leuke tips
Giet het mozzarella water niet weg , doe het in een vorm voor ijsblokjes en gebruikt het als garnituur.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494042
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Njam.tv
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003