Straffe koffie : Café Brulôt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/26/2022 - 00:13
Bereidingswijze
Verwarm een tas voor met heet water.
Warm alle ingrediënten , behalve de koffie , op in een pannetje.
Flambeer en blus met hete koffie.
Verwijder het warm water uit de voorverwarmde tas en giet de koffie er langs een zeefje in.
Wer af :
Draai de sinaasappelzeste in een spiraal om het kaneelstokje en zet het stokje in de cocktail
Afbeelding
Straffe koffie : Café Brulôt
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze "opruiende koffie" werd voor het eerst geserveerd in het restaurant Antoine's in New Orleans in de jaren 1880 , het werd geinspireerd door piraat Jean Lafitte's drankmakende theatrics op straat , gebruikt om zijn publiek af te leiden rewijl zijn cohorten hunzakken plukten. Café Brulôt , een vurige mix van cognac kirshwasser eau-de-vie , met kruidnagel bezaaide sinaasappelschil en koffie , is nog steeds een hoofdbestanddeel van New Orleans- dessert en een favoriet van Dale DeGroff , die het drankje introduceerde als hoofdbarman in New York's Rainbow kamer in de jaren negentig.
Ingrediënten
1 tas koffie
4 cl cognac
2 cl Mandarine Napoléon
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 kl rietsuiker
2 sinaasappelzestes
1 citroenzeste
Voor de afwerking :
1 lange sinaasappelzeste
1 kaneelstokje
Hulpmiddelen & keukengerei
glazentas
zeefje
pannetje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494041
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
njam.tv/ Manuel Wouters
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003