Bereidingswijze
Verwarm een tas voor met heet water.
Warm alle ingrediënten , behalve de koffie , op in een pannetje.
Flambeer en blus met hete koffie.
Verwijder het warm water uit de voorverwarmde tas en giet de koffie er langs een zeefje in.
Wer af :
Draai de sinaasappelzeste in een spiraal om het kaneelstokje en zet het stokje in de cocktail
Warm alle ingrediënten , behalve de koffie , op in een pannetje.
Flambeer en blus met hete koffie.
Verwijder het warm water uit de voorverwarmde tas en giet de koffie er langs een zeefje in.
Wer af :
Draai de sinaasappelzeste in een spiraal om het kaneelstokje en zet het stokje in de cocktail
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze "opruiende koffie" werd voor het eerst geserveerd in het restaurant Antoine's in New Orleans in de jaren 1880 , het werd geinspireerd door piraat Jean Lafitte's drankmakende theatrics op straat , gebruikt om zijn publiek af te leiden rewijl zijn cohorten hunzakken plukten. Café Brulôt , een vurige mix van cognac kirshwasser eau-de-vie , met kruidnagel bezaaide sinaasappelschil en koffie , is nog steeds een hoofdbestanddeel van New Orleans- dessert en een favoriet van Dale DeGroff , die het drankje introduceerde als hoofdbarman in New York's Rainbow kamer in de jaren negentig.
Ingrediënten
1 tas koffie
4 cl cognac
2 cl Mandarine Napoléon
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 kl rietsuiker
2 sinaasappelzestes
1 citroenzeste
Voor de afwerking :
1 lange sinaasappelzeste
1 kaneelstokje
4 cl cognac
2 cl Mandarine Napoléon
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 kl rietsuiker
2 sinaasappelzestes
1 citroenzeste
Voor de afwerking :
1 lange sinaasappelzeste
1 kaneelstokje
Hulpmiddelen & keukengerei
glazentas
zeefje
pannetje
zeefje
pannetje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494041
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
njam.tv/ Manuel Wouters
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht