Bereidingswijze
Doe het water , de kaneel en Piloncillo in een middelgrote pan. Draai het vuur om en laat sudderen tot de Pilocillo is opgelost. Ongeveer 7 minuten.
Voeg als het water kookt de koffie toe , zet het vuur uit en roer.
Dek de pot af en laat 5 minuten trekken.
Giet door een zeef in een koffiekan om te serveren.
Voeg als het water kookt de koffie toe , zet het vuur uit en roer.
Dek de pot af en laat 5 minuten trekken.
Giet door een zeef in een koffiekan om te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Mexicaanse gekruide koffie , beter bekend als Café de Olla is gemaakt met Mexicaanse gamelen koffie , kaneel enruwe donkere suiker dat "Pilloncillo" noemt. Dit is een tradioneel Mexicaans drankrecept waar al vele generaties van genieten !
Ingrediënten
1/3 kop Piloncillo
1/2 stokje (Mexicaanse) kaneel
4 el gemalen koffie , het zou beter zijn als je een donkere Mexicaanse koffie zou kunnen krijgen
1/2 stokje (Mexicaanse) kaneel
4 el gemalen koffie , het zou beter zijn als je een donkere Mexicaanse koffie zou kunnen krijgen
Hulpmiddelen & keukengerei
Middelgrote pot
zeef koffiekan
zeef koffiekan
Leuke tips
Als je wat sterke drank wilt toevoegen , is Kahlua een goede keuze.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1494036
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Mexicoinmykitchen.com
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht