Hete saus ( Hot sauce)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/25/2022 - 09:40
Bereidingswijze
- meng peper, ui, knoflook en water in een middelgrote pan.
- breng aan de kook en laat 20 minuten zonder deksel sudderen tot de groenten zacht zijn. Haal van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
- Doe het paprikamengsel in de kom van je keukenmachine en verwerk het met azijn tot een gladde massa.
Afbeelding
Hete saus  ( Hot sauce)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze huisgemaakte hot saus krijgt de smaak die je zelf kiest en het  bepaalt zowel de hitte als van het karakter van je saus.

Kies je bijvoorbeeld voor een chipotle, dan krijg je een lekkere rooksmaak in je saus. Een habanero, aan de andere kant, voegt een heldere en zoete, intense hitte toe aan de specerij.
Ingrediënten
1 grote rode jalapeno of hete peper naar keuze
½ ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
24 cl water
24 cl witte azijn
Leuke tips
Saus is tot 6 maanden houdbaar in de koelkast.

Van de hete pepers worden deze echter het meest gebruikt voor hete saus:

Habaneros : zijn een van de heetste pepers op de Scoville-schaal (precies daar met Scotch Bonnet). Deze zijn voor als je van je saus FIERY houdt!
Cayennepepers : zijn middelmatig pittig (met Serranos) en zijn de meest gebruikelijke peper die wordt gebruikt voor de gedroogde rode peperkruiden of rode pepervlokken.
Jalapenos : die behoren tot de laagste van wat we zouden classificeren als 'hete' pepers, precies daar met Guajillos. (Anaheim en Poblanos scoren nog lager voor kruiden.)
Chipotles : dit zijn rookgedroogde jalapenos die een uitstekende diepte aan je saus geven.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494033
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - curious cuisinière
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester